Universitaris faran acompanyament individualitzat a joves de Badalona amb dificultats socials

    0
    60
    12565556_794423484017273_8301842740103172205_n.jpg

    18/01/2016 – El Departament de Joventut estrena aquest projecte, que compta amb la participació de quatre centres de la ciutat i 15 joves.

    El passat divendres es va posar en marxa per primera vegada a Badalona el projecte ‘Jo, mentor- EnTàndem”, una iniciativa que es basa en la metodologia del mentoring. Es tracta d’un procés en el qual una persona orienta i guia el desenvolupament d’una altra mitjançant un acompanyament individualitzat en el qual s’adquireix un compromís entre les dues persones implicades.

     

    En aquest cas parlem d’un/a estudiant universitari/a (mentor) i un/a jove adolescent que passa per un moment de dificultats socials i/o personals. L’objectiu és compartir vivències, experiències i visions que contribueixin al creixement personal i/o professional d’aquests joves. El projecte, organitzat pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Badalona i presentat al Badiu Jove la passada setmana, serà gestionat per l’entitat AFEV, experta en voluntariat social universitari i finançat per la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Barcelonès.

     

    15 joves de quatre escoles de la ciutat

     

    El projecte compta amb la col·laboració de quatre centres d’ensenyament secundari de la ciutat: SI Badalona, Eugeni d’Ors, Barres i Ones i Pompeu Fabra). Aquests centres, a través d’un professor referent i la realització d’entrevistes individuals per part de l’organització del projecte, han seleccionat acuradament 15 joves d’entre 2n i 4rt d’ESO, que estaven disposats a participar i que reunien el perfil adient per a formar part d’aquest programa: manca de motivació pels estudis, manca de confiança, problemes de relació i/o de comportament, i que es troben desorientats a l’hora de fer front a algunes decisions de la seva vida i del seu futur. Aquests joves estaran acompanyat per 15 estudiants universitaris de Badalona i d’altres municipis de diferents facultats.

     

    L’objectiu d’aquest mentoratge és que els joves adolescents modifiquin la seva trajectòria i que ho facin amb la disposició de continuar amb els seus estudis mitjançant un acompanyament que els dotarà d’eines i recursos per a desenvolupar les seves potencialitats personals i aplicar-les en els seus processos d’aprenentatge.

     

    Durant dues hores a la setmana i fins a la finalització del curs escolar, un/a estudiant (mentor) acompanyarà individualment un jove adolescent en els moments claus del seu recorregut educatiu per estimular les capacitats, l’autonomia i la confiança personals, l’autoestima i motivar l’interès per a estudiar d’aquests joves. Les trobades tindran lloc els divendres a la tarda, a les 16.30 h al Badiu Jove.