L’esquerra acorda investir Dolors Sabater i ‘guanya’ l’alcaldia

  0
  IMG_2013.JPG

  04/06/2015 – Aquest vespre, després de la primera trobada conjunta entre Guanyem Badalona, PSC, ERC i ICV-EUiA, socialistes, republicans i ecosocialistes han confirmat que donaran el seu suport a la investidura de Dolors Sabater.

  Complerta la primera setmana de negociacions i a uns 10 dies del Ple d’investidura, Badalona ja sap que tindrà nova alcaldessa. Aquest vespre, després de la primera trobada conjunta entre Guanyem Badalona, PSC, ERC i ICV-EUiA, socialistes, republicans i ecosocialistes van confirmar que donaran el seu suport a Dolors Sabater. Durant tota la setmana, la plataforma ciutadana s’ha trobat per separat amb les tres formacions. Ahir, ERC i ICV-EUiA ja havien confirmat els seus cinc vots (tres i dos) de suport per al proper 13 de juny. Els darrers en anunciar-ho oficialment han estat els membres del PSC, que han esperat fins a la reunió d’avui amb tots els partits d’esquerra que pretenen treballar en la formació del govern de coalició.

   

  La confluència d’idees entre els de Dolors Sabater, Oriol Lladó i Àlex Mañas era més o menys previsible i es considerava virtualment factible fins i tot abans d’entrar en terreny de converses formals. El vincle més complicat es plantejava amb el PSC. La bona sintonia de la primera reunió en solitari entre Guanyem i PSC, dimecres a la tarda, però ha servit per apropar postures que inicialment podien semblar més distanciades i oficialitzar el suport socialista a Sabater. Les quatre forces asseguren tenir moltes coincidències i punts en comú a nivell de programa i comparteixen el 90% del programa.

   

  Les negociacions continuaran aquest divendres, quan començarà l’elaboració d’un programa conjunt de govern d’unitat i en el que participaran dos membres de cada partit. D’altra banda, la setmana vinent continuaran les converses per solidificar la constitució del govern de coalició. La principal incògnita ara és saber si el PSC, a més de donar suport a la investidura, accepta entrar dins el govern. A priori, les sensacions són bones i la intenció dels socialistes és sumar. No obstant, qualsevol pacte i decisió en aquest sentit haurà de passar abans i ser ratificada per l’assemblea de l’agrupació la setmana vinent. D’altra banda, Guanyem també mantindrà converses, en els propers dies, amb CiU i C’s, amb el desig d’ampliar els suports.

   

  Demà al matí, Dolors Sabater demanarà en roda de premsa a l’alcalde en funcions, Xavier Garcia Albiol, que convoqui una mesa de traspàs de poders per imprimir “transparència” al canvi a l’Ajuntament.

   

  Albiol critica la postura del PSC

   

  En declaracions a aquest diari, Xavier Garcia Albiol considera que “el PSC s’equivoca donant suport i l’alcaldia a “l’esquerra independentista radical” i creu que “Badalona ho pagarà”. Pel que fa al canvi del govern, l’alcalde en funcions afirma que deixaran l’Ajuntament “endreçat” per al relleu.