L’exalcaldessa Maite Arqué presidirà el Pacte Local pel Dret a Decidir a Badalona

  0
  maite arque.jpg

  15/10/2013 – La seu d'Òmnium Cultural va acollir ahir la presentació d'aquesta iniciativa, impulsada per diverses entitats i partits de la ciutat i el cap visible de la qual serà l'exdirigent socialista.

  L’exalcaldessa i exsenadora socialista Maite Arqué, presidirà el Pacte Local pel Dret a Decidir a Badalona, una iniciativa impulsada per diverses entitats i partits polítics de la ciutat amb l’objectiu d’obrir un debat i aprovar un manifest consensuat que defensi la necessitat que els ciutadans de Catalunya puguin votar en un referèndum. Aquest manifest es farà arribar des d’ara i fins a finals de 2013 a totes les entitats, organitzacions i partits de la ciutat per tal que s’hi adhereixin.

   

  El Pacte Local pel Dret a Decidir, presentat ahir al local d’Òmnium Cultural, persegueix també que els ciutadans no quedin al marge d’un debat que afecta el futur de tot el país. Alhora, es pretenen obrir espais de diàleg que permetin que aquest procés enforteixi la cohesió social.

   

  Després d’un temps allunyada de la primera línia política, l’exalcaldessa torna a agafar així visibilitat. Maite Arqué considera que l’única alternativa que resta és “el dret a decidir”, amb el qual, diu, el PSC hi està d’acord. Encara que afirma no haver consensuat la decisió d’encapçalar aquest procés amb el seu partit, s’ha mostrat convençuda que no hi ha cap problema. També ha desctacat que el manifest sorgit del pacte no es decantarà políticament per cap opció i que el contingut el decidiran les associacions, no pas els partits.

   

  Maite Arqué va ser regidora a l’Ajuntament de Badalona des de 1979 i després de tres dècades al consistori -inclosos els nou anys com a alcaldessa-, va marxar a fer de senadora per l’Entesa Catalana de Progrés.