L’extraterrestre Gerard Blat; Galofre, malson del Badalonès; lideratge badaloní a Tercera

0
    23
    DSC01810.JPG

No diguin CB Coalci Sant Josep, diguin Gerard Blat. El base del centre parroquial lidera la victòria dels badalonins a Mataró (85-96) amb la seva millor marca personal a Lliga EBA: 42 punts, 3 assistències i 45 de valoració. Amb aquest triomf, i encara amb sis jornades per finalitzar la Lliga regular, les aspiracions del conjunt de Sergi Vives són imprevisibles.

El matx a Mataró, però, va arrencar amb una diferència negativa d'onze punts al final del primer quart (29-18). Els badalonins van liderar la remuntada abans de la represa i la diferència es va reduir cinc punts (50-44). Els 11 triples locals no van intimidar el Sant Josep i el segon temps es va igualar encara més (71-66). Als darrers 10 minuts, Blat va capgirar el marcador. Antonio Ruiz (22 punts) i Will Truss van atrapar 9 i 8 rebots, respectivament.

A Copa Catalunya vam viure una jornada agredolça, amb un únic triomf badaloní. El Badalonès segueix amb la seva ratxa negativa i va caure a Salou. Galofre va ser el gran malson badaloní (94-57). Sis dels dotze triples locals els va anotar ell i va liderar la victòria al Baix Camp. El conjunt de Xavi Riera va arrossegar un parcial negatiu de 22-7 al quart inicial que va contrarestar al segon període (41-31). Tot i això, el festival del Salou es va intensificar a la represa (67-47) sense poder aturar la gran ratxa anotadora dels locals.

Per la seva part, el Maristes Ademar va perdre a la pista de l'Artès en un ajustat partit (75-68). El conjunt de Lluis García va anar a remolc durant el primer temps (19-14; 41-29) però un parcial de 0-12 va igualar el matx al final del tercer quart (49-49). Tot i això, la feina d'Oleart i Franch va ser insuficient per poder capgirar el marcador i sumar el triomf.

Finalment, el Círcol de Juli Jiménez va ser l'única alegria badalonina. Els badalonins van portar el lideratge al marcador durant els 40 minuts contra el Girona a La Plana (76-57). Gotzens va agafar la directa des de la línia de 6,75 amb quatre triples al primer quart (22-17). Eñeso va agafar el relleu abans del descans i es va embutxacar 10 punts (43-34). La victòria es va acabar de tancar al tercer quart (62-47).

A Primera Catalana, la Minguella va caure a Santa Eugènia de Berga per un ajustat 71-68. Els 7 triples badalonins i els 12 punts de De Bofarull no van evitar la derrota en un matx igualat des de l'inici (19-21). Tot i això, els locals van capgirar el marcador (59-47) i el parcial badaloní als darrers minuts (6-19) no va ser suficient per sumar el triomf.

Una categoria per sota, a Segona, el Badalonès va caure a Tàrrega (85-60). A Tercera, Sant Andreu Natzaret, Cultural, Círcol B i Minguella B es disputen la primera posició del grup i defensen el mateix balanç victòries-derrotes (15-5). Per la seva part, el Sant Josep B va endur-se'n el derbi contra l'ABB (73-70), el Maristes B va caure contra l'Stucom (77-57) i la Llefià va superar l'ASME (52-70).