L’Hospital Germans Trias amplia la capacitat de llits per atendre pacients amb COVID-19

  0
  95

  Per donar resposta al creixement de casos de pacients amb COVID-19, l’Hospital Germans Trias està realitzant canvis, tant estructurals com organitzatius, en temps rècord per atendre una situació canviant hora a hora. Així, l’Hospital ha destinat la majoria de llits de pacients crítics de què disposa a la UCI a l’atenció de malalts de coronavirus i ha adaptat nous espais per ampliar la seva capacitat d’atenció a aquest tipus de pacients.

  Adaptacions internes per adequar els llits per atendre pacients greus
  Per fer front a l’increment de pacients crítics de COVID-19, l’Hospital Germans Trias ha redefinit l’ús de dos espais de nova construcció: d’una banda, la Unitat de Pacients Post-Aguts del Cor (UPAC), ubicada a la 2a planta, i equipada amb boxs de pressió negativa per tractar els casos més greus. D’una altra, la sisena planta de la torre Maternal, que també funciona ja com a zona d’hospitalització de pacients crític i semicrítics.
  També s’està treballant per acondicionar la Unitat Polivalent d’Investigació Clínica (UPIC), destinada fins ara a realitzar assajos clínic, i que s’hi puguin ingressar pacients greus. La UPIC comptarà amb un professional d’Anestesiologia i un de Medicina Intensiva.
  La zona d’Urgències també s’ha modificat per tal d’ampliar l’espai d’atenció a malalts amb COVID-19. Així, les Urgències Pediàtriques s’han traslladat a la zona de consultes de pediatria de la primera planta per alliberar tota aquesta zona.

  Extensions hospitalàries a altres edificis
  Des de dimecres 25 de març, dues de les unitats hospitalàries de l’Institut Guttmann, un total aproximat de 70 llits, ja funcionen com a plantes d’ingrés de pacients de Germans Trias positius de la COVID-19 amb complexitat moderada. Les direccions d’ambdós hospitals treballen plegats des de ja fa dies amb l’objectiu de prendre mesures consensuades i compartides per abordar, de la millor manera possible, aquesta situació d’excepcionalitat amb els corresponents protocols de seguretat i actuació front al coronavirus SARS-CoV-2.
  També l’Hospital està treballant perquè, aquesta mateixa setmana, les instal·laccions de l’hotel Rafaelhotes de Badalona funcionin també com a extensió hospitalària. Aquests espais seran gestionats per professionals de Germans Trias i s’hi desplegaran els mateixos serveis i logística. També es comptarà amb el suport d’estudiants d’Infermeria de quart curs.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí