L’Hospital Municipal, pioner dins l’àmbit de la proctologia

  0
  31
  Workshop.JPG

  21/10/2014 – L’Hospital Municipal de Badalona va acollir el passat divendres un workshop sobre proctologia, la branca de la medicina que tracta de l’anus i el recte i les seves malalties.

  L’Hospital Municipal de Badalona va acollir el passat divendres un workshop sobre proctologia, la branca de la medicina que tracta de l’anus i el recte i les seves malalties. La jornada, que va tenir lloc de vuit del matí a una del migdia, va incloure una part teòrica i quatre intervencions quirúrgiques en les que es van emprar tres tipus diferents de làsers, dels quals dos ja s’utilitzen actualment al centre badaloní. De fet, BSA és una de les primeres organitzacions sanitàries de Catalunya que aplica el làser en proctologia.

   

  A banda de personal de Badalona Serveis Assistencials, al taller va assistir una dotzena de professionals provinents d'altres centres, tant catalans i com d’arreu de l’Estat.

   

  Conscienciació de l’aturada cardíaca a les escoles Jungfrau i Sant Andreu

   

  Un dia abans, dijous, BSA va organitzar una activitat al CEIP Jungfrau amb motiu de la celebració del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca. La sessió, teòrica i pràctica, s'adreçava a alumnes de sisè de primària del centre. Al matí, la mateixa activitat es va realitzar a l'escola Sant Andreu. Entre els dos centres, van participar en les sessions 125 alumnes. El lema del dia europeu d'enguany ha estat "Les teves mans poden salvar la vida d'una persona estimada". Aquest és el segon any en què BSA organitza activitats amb motiu d'aquesta celebració. El 2013 es va dur a terme una xerrada a l'Hospital Municipal de Badalona i una sessió pràctica d'RCP a l'Escola d'Educació Especial Llevant.