Llefià cedeix els seus documents històrics a l’Arxiu de la ciutat

  0
  115
  1983_Parque_Garan_Sol.jpg

  28/10/2015 – El barri cedeix a l'Arxiu Històric de la Ciutat els documents gràfics, escrits i sonors perquè el Museu els incorpori al patrimoni de la ciutat.

  L’Associació Arxiu Històric de Llefià ha lliurat el seu fons documental al Museu de Badalona després de segellar un conveni pel qual l’entitat trasllada a l’equipament cultural els documents originals gràfics, escrits i sonors que conserva com d’aquells que té copiats en versió digital perquè puguin ser incorporats a les col·leccions del Museu i de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Badalona –gestionat pel Museu- i, per tant, al patrimoni de la ciutat.

   

  L’Associació Arxiu Històric de Llefià recull des de fa anys fotografies, documents, revistes i altres materials que tenen a veure amb la història d’aquest barri badaloní. Aquests documents, que provenen de particulars i d’entitats, queden inventariats i es posen a disposició de qui hi estigui interessat a través de diferents mitjans com són la seva web, exposicions, visites guiades o butlletins. Amb aquesta tasca, l’Arxiu Històric ha aconseguit una important dinamització veïnal al voltant de la recuperació de la memòria històrica del barri, i un rellevant fons documental de lliure accés.

  El conveni també contempla que el Museu faciliti a l’Associació Arxiu Històric de Llefià, còpia digital d’aquells documents (gràfics, escrits i sonots) que facin referència al barri de Llefià per tal que es puguin consultar i difondre, també, des de l’esmentada associació.