L’obra ‘Un quilo d’invisible’ de Joan Miquel Oliver aterra al Zorrilla

  0
  Un quilo d'invisible a Mallorca.jpg

  21/11/2014 – La Companyia Món Animal, juntament amb l’Associació Juvenil Projecte 9, ha posat en escena aquest text amb la col·laboració de l’Escola de Dansa Moviment 2 i el Teatre Zorrilla de Badalona.

  Un quilo d’invisible és un text teatral publicat recentment (2013) per l’Editorial Empúries de Barcelona. L’obra està escrita per Joan Miquel Oliver del grup musical Antònia Font (Mallorca, 1974) i permet a l'autor fer una reflexió irònica sobre la temptació de poder transgredir amb impunitat els límits de la moral.

   

  La invisibilitat dóna lloc a equívocs molt còmics, perquè en aquesta obra l’espectador sempre sap i veu més coses que els propis personatges. Saber-se invisibles ens tempta a ser infidels, o a robar. Tant la transgressió sexual com la violació de la propietat estan travessades per una mateixa concupiscència. Lascívia i avarícia són dues pulsions germanes que acaben desembocant en comportaments delictius.

   

  La conclusió de tot plegat és que l’ambició et fa canviar. Un quilo d’invisible es pot llegir com una faula. “Tu pots fer el que vulguis mentre no et vegin”, diu Oliver. I al final, com en totes les faules, hi ha una sorpresa que ens revela la dimensió moral de la història.

   

  L’obra explica la història del Mané, pintor de parets, i la Vinyet, decoradora. Junts van a pintar el pis d’una parella de llogaters, que a l’obra són anomenats simplement ell i ella. Mané els descobreix una pintura que fa tornar invisible i tots quatre idearan un complot per fer-se invisibles i entrar a robar al pis de la veïna, la senyora Esclaramunda, una vella milionària que suposadament guarda un tresor sota la rajola.

   

  La Companyia Món Animal, juntament amb l’Associació Juvenil Projecte 9, ha posat en escena aquest text amb la col·laboració de l’Escola de Dansa Moviment 2 i el Teatre Zorrilla de Badalona, que obrirà el seu teló aquest divendres a les 21h.