L’oposició ultima la substitució del cap de Badalona Comunicació

  0
  41
  _GPA0744.jpg

  21/11/2014 – PSC, CiU i ICV-EUiA podrien demanar els propers dies la junta extraordinària on començarà el procés que acabaria amb la destitució de Fernández Saltiveri com a conseller delegat dels mitjans públics.

  Fa cosa d’un mes, l’escenari polític de la ciutat es va encendre degut a l’incident de L’Estaca a la cloenda del Festival Filmets. L’oposició va demanar de forma immediata la dimissió o cessament del conseller delegat de Badalona Comunicació, Fernández Saltiveri, un dels responsables de l’organització del festival. Des del govern local, però, no veuen motius per cessar la figura que comanda els mitjans públics, càrrec de confiança de l’alcalde Garcia Albiol, i des de fa setmanes els tres grups de l’oposició analitzen de quina forma provocar aquest canvi.

   

  Sembla que el primer pas del procés es podria donar els propers dies. En vista que l’alcalde es mostra decidit a mantenir la mateixa figura a càrrec de Badalona Comunicació, PSC, CiU i ICV-EUiA passen a moure fitxa. El socialista Jordi Serra explica que el moviment està parlat i que es donarà “aviat”. Des de CiU mantenen “l’objectiu que se’l cessi o dimiteixi”, però donaran el pas si això no succeeix. Més concret es mostra l’ecosocialista Àlex Mañas, que avança que el procés podria començar avui o dilluns.

   

  El primer moviment serà el de sol·licitar una junta extraordinària de Badalona Comunicació, on són presents els 27 regidors i on l’executiu del PP es minoria. Allà, PSC, CiU i ICV-EUiA modificarien la composició del Consell d’Administració per tal que s’hi vegi reflectida la proporcionalitat del Ple i els tres grups hi siguin majoria també (a dia d’avui, el PP té quatre membres, per tres de l’oposició). Serà llavors quan tots tres aprofitin la potestat de vot per cessar Saltiveri i nomenar un substitut, encara per decidir. Socialistes, convergents i ecosocialistes podrien acordar l’escollit la propera setmana, i coincideixen en que ha de ser un professional del món de la gestió comunicativa amb experiència.