L’Oficina de Turisme atèn més de 4.000 persones durant els mesos d’estiu

  0
  23
  Oficina de Turisme.JPG

  08/10/2015 – Un 78% dels visitants han estat de nacionalitat espanyola, mentre que un 22%, la meitat d'ells francesos, provenien d'altres països.

  L’Oficina de Turisme de Badalona, ubicada a la planta baixa del Centre Cultural El Carme, ha atès més de 4.000 persones durant aquesta temporada d’estiu, que va començar l’1 de juny i va acabar el 30 de setembre. El perfil majoritari de l’usuari de l’Oficina de Turisme ha estat el d’una persona de 36 a 65 anys sola, però han augmentat les que venen acompanyades de la parella o de la família.

   

  Pel que fa als països de procedència dels visitants, el 78% tenien la nacionalitat espanyola. D’aquest total, gairebé 8 de cada 10 usuaris han estat badalonins (78%), seguit de barcelonins (10%), persones procedents de la resta de Catalunya (6%) i de la resta d’Espanya (6%). L’idioma més utilitzat per respondre a les consultes que s’han plantejat ha estat el català. El 22% restant dels visitants han estat estrangers, dels quals un 50% eren turistes francesos. França segueix sent el país més important pel que fa a nombre de turistes de Badalona, seguit pels alemanys i els anglesos, dades que coincideixen amb l’opinió que els tècnics de l’oficina de turisme han copsat entre els establiments hotelers de la ciutat.

   

  Les demandes d’informació més sol·licitades pels visitants han estat les exposicions de la sala Josep Uclés, amb un 17% de peticions; informació sobre el passat romà de la ciutat, expecialment les Termes i el Decumanus del Museu, amb un 11%; consultes sobre Barcelona, transports públics, plànols i el bus turístic, amb un 11%; i, finalment, les rutes audioguiades ‘Badalona i el mar’ i la ruta turística pel centre històric, en un 9%.