L’Olímpic pot decidir la copa

  0
  48
  1314_JOV-MAD (18).jpg

  11/01/2014
  Si els verd-i-negres guanyen el Bilbao i el Cajasol a casa, en podrien tenir prou per ser-hi

  El FIATC Joventut està vivint un dels moment més dolços dels últims temps.
  L’equip fa un joc atractiu, competeix contra tothom, i per primer cop en els últims anys, fa la sensació que es mereix ser a la Copa per mèrits propis.

  Tot i haver deixat escapar algunes oportunitats per ja tenir el bitllet gairebé assegurat, els mèrits lluny de Badalona donen a la Penya una nova opció de ser-hi.

  Dels 3 partits que queden abans d’acabar la 1a volta, els verd-i-negres n’haurien de guanyar dos, i casualment, els dos propers contra el Bilbao i el Cajasol, són a casa. L’Olímpic doncs, podrà empènyer el seu equip cap a Màlaga.

  De totes maneres, no és segur que amb 9 victòries, l’equip hi sigui. És probable que alguns equips empatin a 9 triomfs i llavors caldrà veure el bàsquet general, el balanç entre punts a favor i punts en contra.

  De moment els de Maldonado tenen un +11, que els fa estar per davant del Cai (-4) i el Baskonia (-14) que també porten 7 victòries. Hi ha un altre factor que ajuda a la Penya, i és que GBC, Cai i Baskonia, tots ells amb opcions, juguen entre ells i s’esgarraparan victòries. En tot cas, el FIATC Joventut hauria de guanyar els 2 partits i si en perdés un, no fer-ho per massa punts.

  Tot i que l’objectiu és a tocar, tant Maldonado com els jugadors han remarcat que primer caldrà desfer-se del Bilbao, un equip en el que tots han destacat la seva experiència i la bona línia que porta. Després de perdre els 4 primers partits, n’ha guanyat 6 dels 10 següents.

  Maldonado també ha apuntat a un factor que pot ser important. El Bilbao és un dels equips que més es refugia prop de la pintura i cedeix el tir de 3. Caldrà veure quin dia tenen els verd-i-negres des del 6,75.