L’Olost fa el pas contra la Penya (72-67)

0
    25
    DSC_0665penya.JPG

09/02/2015 – El FIATC Joventut encaixa la primera derrota a la segona fase de la lliga contra un rival que ha passat de revelació a aspirant al títol.

En un partit realment igualat, al Pavelló Municipal d’Olost s’hi van poder veure 40 minuts d’extrema tensió. Els dos primers classificats de la lliga es jugaven les garrofes per mirar de seguir mantenint la seva condició d’invictes. Qualsevol dels dos conjunts hauria pogut vèncer, però al final van ser els osonencs els qui es van mostrar més fins.

L’encert inicial de l’Olost va sorprendre el FIATC Joventut. Adrià Alonso es va veure obligat a aturar el cronòmetre durant el primer quart, veient que la defensa verd-i-negra no rutllava.

Després d’encaixar un 25 a 11 d’inici (25-11), la Penya començaria a carburar, tornant-li el parcial a l’Olost. Amb un 0 a 13 final, el júnior verd-i-negre es reenganxava al partit al final del primer període (25-24), després de superar una crisi inicial de joc.

L’empat tècnic es mantindria durant tot el segon quart, fent impossible que cap dels dos conjunts adquirís una renda consistent. L’Olost, amb la seva rotació funcionant de forma brillant, es va tornar a endur el gat a l’aigua després de deu minuts d’alternances, marxant al descans amb cinc punts d’avantatge (46-41).

A la represa es viurien els millors moments de la Penya en defensa. Els pupils d’Adrià Alonso es van aplicar al darrere, frenant l’atac de l’Olost i fent gala d’un joc molt intens que no es va poder allargar fins al final del partit.

D’aquesta manera, el FIATC Joventut tancava el tercer període per davant (58-60) i amb la sospita que la tendència del xoc es començava a decantar pels badalonins.

L’Olost, però, va saber conservar la calma per anul·lar totalment l’atac de la Penya durant el darrer quart. El conjunt verd-i-negre només va poder anotar set punts al llarg dels últims deu minuts i, amb un parcial de 14 a 7, els osonencs van lligar el triomf (72-67).

Tot i la derrota, el júnior del FIATC Joventut segueix conservant el lideratge, ja que compta amb un partit més que l’Olost (5/0).

La Penya es manté en primer lloc (5/1), situació que podria canviar si els osonencs guanyen aquest cap de setmana a la pista del Sant Cugat. Els verd-i-negres no tornen a jugar fins al 21 de febrer, data en la qual el Sant Cugat visitarà l’Olímpic (17:45h).