Una mostra repassa la història de la Guàrdia Urbana de BDN

  0
  131
  Exposició Guàrdia Urbana 2.JPG

  29/05/2014 – La Guàrdia Urbana de Badalona protagonitza l’exposició que fins a l’1 de juny es pot veure a la planta baixa de la Casa de la Vila.

  La Guàrdia Urbana de Badalona protagonitza l’exposició que fins a l’1 de juny es pot veure a la planta baixa de la Casa de la Vila. La mostra presenta imatges, uniformes i vehicles que formen part dels 159 anys d’història del cos de seguretat.

   

  Es presenten diversos uniformes de diferents èpoques, alguns vehicles, uns plafons informatius i un vídeo que resumeix la història de la policia local. L’exposició està pensada també per als més petits, ja que, durant la setmana, diversos centres escolars hi efectuaran visites guiades. A més, el dissabte 31 de maig es muntarà a la plaça de la Vila una carpa en la qual els nens podran fer-se una fotografia amb elements típics del cos i endur-se una xapa de recordatori.

   

  La història de la Guàrdia Urbana s’inicia l’any 1855 quan es va crear la figura del Guarda de Camp, encarregat de vigilar els camps del llavors poble de Badalona. Posteriorment, sota el nom de Policia Municipal es van unificar diversos cossos de seguretat, com els vigilants dels mercats o els burots. En paral·lel va continuar existint, fins als anys 80, el cos de serenos. L’any 1971 es va redactar el primer atestat d’un accident de circulació i es van crear les unitats de trànsit. Als anys 80 la Policia Municipal va passar a anomenar-se Guàrdia Urbana. En l’actualitat la seu central del cos es troba situada al Turó de Caritg i, a més, compta amb una comissaria ubicada a Badalona Sud.

   

  Els horaris de visita seran de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i de 17 a 20.30 hores (excepte demà dimarts 27 de maig que se celebra el Ple municipal, a les 18 hores). Dissabte i diumenge, la mostra romandrà oberta d’11 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores.