L’oposició insta el govern a presentar ja el nou pressupost local

  0
  IMG_4847.JPG

  02/05/2013 – PSC, CiU i ICV-EUiA recorden a Garcia Albiol que governa en minoria i que ha de dialogar per poder tirar endavant les decisions importants.

  L’aprovació dels comptes locals d’enguany és un dels temes més recurrents de la política municipal i al que més referència va fer l’oposició mentre es negociava la moció de censura fa unes setmanes. Dimarts va tornar a sortir a la palestra. El govern portava per urgència dues propostes de modificació del pressupost de 2013, en pròrroga del de 2012, per un import de més de 4 milions d’euros que afectava quasi 250 partides. L’oposició va rebutjar en bloc la urgència i les proposicions ni tan sols van ser votades.

   

  PSC, CiU i ICV-EUiA van argumentar que qüestions tant importants, amb un volum de recursos tant notori, s’han de comunicar amb antelació, debatre i consensuar. Les tres formacions van recordar a Albiol que governa en minoria i que no pot pretendre passar propostes així havent-les anunciat “45 minuts abans del Ple”. Tanmateix, van retreure a l’alcalde que estava portant a Ple una presentació encoberta d’un nou pressupost municipal; en aquest sentit, van exigir que presenti ja uns comptes amb cap i peus i els consensuï amb la resta de forces. L’única formació que va recolzar els comptes del PP del passat any, CiU, va avisar el govern local que si no “informa i negocia amb l’oposició”, es trobarà “amb el rebuig”, l’aïllament i la paràlisi de l’Ajuntament.

   

  L’alcalde Garcia Albiol es va comprometre a negociar amb totes les forces del Ple en els propers dies i analitzar les propostes que plantegin, amb l’objectiu de poder introduir-hi els canvis que s’acordin. Tanmateix, va excusar la urgència de la proposta, deguda a modificacions fins l’últim moment, i anuncià que convocarà un Ple extraordinari per tractar aquest tema en concret. Albiol negà que sigui una maniobra per elaborar un pressupost en cobert; va esclarir que es tracta d’una desviació de 4 milions per sufragar despeses de serveis socials o BSA, entre d’altres, que s’haurian de pagar amb un diners “que no han arribat”. “Presentarem el nou pressupost properament”, va sentenciar Albiol.

   

  Segons va anunciar CiU en una nota posterior al Ple, la proposta que presentava el PP pretenia reduir un 20% l’aportació a la Fundació Badalona Treball pels Disminuïts, més de 153.000 euros del pressupost de Badalona Cultura, o més de 130.000 euros de l’aportació municipal al Consorci Badalona Sud, que està pressupostada en 450.000 euros. El dictamen presentat pel govern proposava també una reducció a les subvencions a les entitats comercials, una disminució del 25% del pressupost de les escoles bressol, d’un 20% en les festes populars i un 40% les subvencions municipals a les entitats de convivència.

   

  A banda d’aquesta modificació de quasi 250 partides del pressupost municipal, el govern d’Albiol pretenia aprovar per urgència una altra modificació, en aquest cas del programa d’inversions i per un import de més de 700.000 euros, eliminant inversions per a destinar-les al pagament d’expropiacions pendents.