La Passada de Sant Antoni celebra 140 anys

  0
  52
  DSCF0993.JPG

  15/02/2016 – Desenes d'animals, acompanyats pels seus amos, recorren els carrers de Badalona.

  Aquest diumenge Badalona ha tingut una cita molt important, la tradicional passada de Sant Antoni Abat, que enguany ha arribat al seu 140è aniversari pels carrers de la ciutat.

   

  La festa iniciava de bon matí amb un esmorzar per a tots els participants a la masia del Centre Cívic Can Cabanyes, des d'on iniciava la passada i recorreria els barris del Raval, Congrés, Centre, Dalt la Vila i Coll Pujol, fins a tornar un altre cop a Can Cabanyes per donar per finalitzat el recorregut. Aquest any han participat desenes d'animals com cavalls, rucs i gossos, que anaven acompanyats pels seus amos, alguns disfressats d'època medieval i pistolers, entre altres.

   

  La plaça de la Plana, com és habitual al voltant de la una del migdia, es va realitzar la benedicció als animals de la passada, però també dels centenars de veïns que es van congregar per consagrar també als seus animals domèstics.

   

  Sant Antoni Abat és el protector dels animals útils per a les feines del camp i, a la vegada, de tots els animals domèstics i traginers.