L’oposició vol una Junta General de BDN Comunicació per cessar el conseller delegat

  0
  IMG_7178.JPG

  28/10/2014 – Els tres grups de l'oposició es posen d'acord per forçar una junta extraordinària amb l'objectiu de cessar el conseller delegat, responable de 'l'afer Estaca'.

  Des de la nit del passat dissabte, l’incident de L’Estaca continua portant cua i sembla que, políticament, les repercussions no s’acabaran a curt termini. Diumenge, el PSC ja avançava a aquest diari que demanaria una Junta General Extraordinària de Badalona Comunicació per destituir l’actual Consell d’Administració de la corporació i constituir un de nou proporcional a la representació al Ple municipal, atès que, actualmente, hi ha quatre representants del PP, un socialista, un convergent i un ecosocialista. Els tres grups de l’oposició s’han posat d’acord en aquest sentit i han demanat la convocatòria de la junta amb l’objectiu de Cessar el conseller delegat de l’empresa municipal, Albert Fernández Saltiveri, un dels responsables del Festival Filmets i càrrec que va desautoritzar la banda a l’hora de tocar la cançó de Lluís Llach.

   

  “Davant la voluntat de l’alcalde de mantenir-lo en el seu lloc, volem un cessament per mitjà d’un canvi en la majoria del consell. De cara als propers comicis és imprescindible garantir la neutralitat i objectivitat dels mitjans públics, quelcom impossible sota la direcció de Fernández Saltiveri”, expressa el president socialista, Jordi Serra. “L’alcalde Albiol ha fet el ridícul tancant files al voltant del conseller delegat i protegint una persona que ha quedat desautoritzada per a dirigir els mitjans de comunicació públics de la ciutat”. Així s’ha pronunciat el líder convergent, Ferran Falcó, qui considera que els grups de l’oposició s’han de poder “pronunciar i debatre sobre la continuïtat de Fernández Saltiveri i, fins i tot, aprovar una resolució que condemni els fets i insti l’alcalde a prendre mesures correctes”. ICV-EUiA, per la seva banda, considera que l’alcalde està defensant l’actuació de Saltiveri, i que pensar que fer sonar L’Estaca és “polititzar un acte és propi del Franquisme”. “El cap de la televisió pública no pot fer el que ha fet”, exclama l’ecosocialista Carles Sagués.

   

  L’alcalde Garcia Albiol admet que el conseller delegat ha comès un error però afirma que tot plegat s’ha “magnificat”. “El conseller delegat va tenir un excés de zel per celebrar un certamen sense connotacions polítiques i evitar situacions com les d’anys anteriors, amb discursos contra governs o persones amb estelades”, ha argumentat el batlle. Albiol assegura que si hi hagués hagut “voluntat de censura”, Saltiveri “ja estaria cessat”. “S’ha equivocat però no té més importància. Posem també en valor el bon funcionament de TeleB”.

   

  Demà, coincidint amb el Ple, hi ha convocada una protesta a la plaça de la Vila a la qual s’anima a la gent a assistir per canta L’Estaca.