L’ou com balla inicia la Festa del Corpus a Dalt la Vila

  0
  Corpus.JPG

  25/05/2016 – La festivitat tindrà data del 26 al 29 de maig amb les tradicionals catifes de flors pels carrers del nucli històric de Badalona.

  Aquest dijous, 26 de maig s'inicia la Festa del Corpus 2016 a Badalona. L'ou com balla donarà el tret de sortida a aquesta celebració que s'allargarà fins al diumenge dia 29 pels carrers de Dalt la Vila, a càrrec dels Catifaires de Dalt la Vila i amb la participació d'entitats i la col·laboració de diverses d'empreses badalonines.

   

  Des de la rectoria de Santa Maria, l'ou com balla iniciarà aquesta festa el dijous a partir de les 19h, i que es podrà veure fins al diumenge. A la mateixa rectoria, a les 19.30h es llegirà el pregó, que enguany anirà a càrrec de Maria Tresa Mateu. A la nit, a les 21h, l'església de Santa Maria acollirà el concert de la Unió de Corals de la Gent Gran de Badalona.

   

  Maria Teresa Mateu Pallejera és nascuda a Badalona i fa gairebé 20 anys que viu a Dalt la Vila, on ja hi havia treballat. És dissenyadora gràfica de formació, directora artística de professió i fotògrafa, artista i artesana per afició. Fa sis anys que participa al Corpus realitzant catifes i ajudant a guarnir l'ou com balla. Durant aquests últims anys es dedica a l'activisme des de la Comissió de Salvem Dalt la Vila i col·labora activament en totes les activitats de la Fundació Badalona contra el Càncer.

   

  De cara al diumenge, dia 29, els catifaires ocuparan des de les set del matí els carrers del nucli històric de Badalona per confeccionar les catifes que es podran veure durant tot el dia. Mentrestant, a la 13h es realitzarà la rifa de Corpus a la rectoria de Santa Maria. Per acabar aquesta festivitat, a les 18h tindrà lloc l'ofici de Corpus a l'església de Santa Maria, que donarà pas al seguici i la processó pels carrers del barri.