Maldonado: “Jugar amb encara més possessions seria temerari”

  0
  MG_1574.jpg

  03/12/2014 – El tècnic del FIATC Joventut parla del pròxim rival a la lliga, l’Herbalife Gran Canaria, i sobre els aspectes del joc de la Penya que falten per polir.

   

  A Salva Maldonado li està tocant parlar molt de la Copa del Rei, inclús massa pel seu gust. Quan un equip ofereix símptomes de creixement i evolució, els pronòstics positius comencen a aparèixer de forma quasi immediata.

   

  “No acostumo a fer especulacions sobre com anirà l’equip. Això al final no et porta enlloc”, comenta Salva Maldonado sobre la dinàmica actual del FIATC Joventut pel que fa als resultats i a la classificació.

   

  L’entrenador verd-i-negre aposta per la millora diària i no pels pronòstics. “No sé com estarem a la jornada 17. Ningú ho sap. La qüestió és anar millorant i que els jugadors tinguin bona mentalitat per afrontar els partits”, afirmava el tècnic abans de l’entrenament matinal de l’equip.

   

  És obvi que Maldonado també prefereix “viure bons moments que no pas dolents” i que la gent i l’entorn “estigui feliç”, però el tècnic avisa que l’equip “ha de saber portar aquesta situació”, centrant-se simplement en treballar i “fer la nostra feina”.

   

  “Tampoc puc fer massa per agafar les eufòries, només mantenir a l’equip amb una actitud física i mental bona”, reconeixia el tècnic del FIATC Joventut.

   

  Un rival perillós

   

  L’Herbalife Gran Canaria és, sens dubte, un dels grans equips de la Lliga Endesa, tot i l’inici irregular que han patit els d’Aíto a la competició domèstica. Salva Maldonado, però, adverteix que el rendiment dels insulars s’ha d’analitzar de forma més àmplia i no centrar-se, expulsivament, en els partits d’ACB.

   

  “Poden haver-hi dues visions de la trajectòria del Gran Canaria. La primera és que tenen un 4/5 a la lliga, però l’altra és que porten set victòries seguides a l’Eurocup. Si ho sumem tot, tenen 11 triomfs i cinc derrotes, un millor percentatge que nosaltres”, comentava l’entrenador adrianenc.

   

  Per Maldonado, el Granca “és un equip dur i potent, amb jugadors experts i sòlids. Han tingut un calendari molt semblant al nostre. Penso que serà un partit complicat, igual que els set següents”.

   

  El tècnic de la Penya preveu dificultats “per imposar el nostre ritme”, ja que “els seus dos bases, Oliver i Bellas, estan jugant bé”. “Gran Canaria és un equip bastant bo en defensa”, afegia l’entrenador del FIATC Joventut, parlant dels actius del pròxim rival verd-i-negre.

   

  Deures pendents

   

  En la prèvia del FIATC Joventut – Herbalife Gran Canaria, Salva Maldonado també ha parlat sobre el marge de millora que té l’equip. El tècnic ha valorat tant els aspectes ofensius com els defensius.

   

  “A nivell ofensiu hi ha coses per millorar, però estem al límit. Estem quarts de la lliga en anotació. Jugar amb encara més possessions seria anar a límits quasi temeraris”, comentava l’entrenador adrianenc.

   

  Sobre la defensa, Maldonado afirmava que l’equip “vol anotar i que ens anotin poc. I això ho aconseguim a estones. Intentarem millorar sobretot l’aspecte defensiu, treballant de forma col·lectiva per tenir més continuïtat”.