Maldonado: “L’afició ha de poder sortir de Catalunya i expressar-se”

  0
  Salva-Maldonado-Saragossa-ACB-PHOTO_ARAIMA20141005_0237_45.jpg

  07/10/2014 – El tècnic del FIATC Joventut valora l’incident viscut per l’afició verd-i-negra a Saragossa i parla del pròxim partit de lliga contra el Tuenti Móvil Estudiantes.

   

  Avui la Penya ha començat una nova setmana d’entrenaments després d’una bona estrena a la pista del CAI (74-79). L’objectiu de l’equip és ben clar: seguir amb la bona línia i fer-se forts a l’Olímpic.

   

  “El que vam fer millor va ser minimitzar els problemes previs al partit”, apuntava Salva Maldonado, valorant el triomf sumat contra el CAI. “Vam incidir molt en l’aspecte mental. L’equip es va mantenir ficat fins del partit, va creure que ho podia fer i es va oblidar de les mancances que teníem”, afegia el tècnic.

   

  L’entrenador adrianenc va acabar “satisfet” per “la resposta de l’equip davant dels problemes” i va valorar el fet que l’equip fos agressiu “i no es limités a conservar”.

   

  Sobre la detenció d’Àlex Molina, aficionat verd-i-negre que s’havia desplaçat amb l’autobús organitzat pel club per tal de donar suport a la Penya, Salva Maldonado reconeixia que, des de la seva posició, era impossible veure res.

   

  “Vam veure a molta gent animant. Això és amb el que em quedo. Amb la gent jove que va venir a ajudar a l’equip”, comentava l’entrenador. Maldonado confessava que li va saber greu “el fet que manifestar una expressió, ja sigui amb paraules o amb banderes, sigui un punt de conflicte. No hauria de ser així”.

   

  “Això no ha de condicionar als nostres aficionats per altres partits. La nostra gent ha de poder sortir de Catalunya i expressar-se com vulguin, sempre dins de l’educació que tenen. Han de ser respectats”, relatava també el tècnic. Per sobre de tot, Maldonado ha deixat clar que l’afició de la Penya “tindrà el suport de l’equip”. 

   

  El debut a l’Olímpic

   

  El FIATC Joventut debuta aquest diumenge a casa contra el Tuenti Móvil Estudiantes (12:30h), un rival que s’ha reforçat bé aquest estiu. “Jugar a casa té avantatges i inconvenients. Sobretot en el primer partit. El CAI va pecar una mica d’això. Jugava amb molta pressió i al final se li va tirar a sobre”, assegurava Salva Maldonado abans de l’entrenament matinal de la Penya.

   

  “L’any passat nosaltres també vam viure situacions així. Els partits de casa que van arribar igualats al final ens van costar. En vam guanyar pocs”, recordava el tècnic.

   

  Sobre l’adversari de diumenge, Maldonado deia el següent: “L’Estudiantes ve de jugar un gran partit contra Gipuzkoa. També tenen una bona barreja de veterans i joves. Crec que serà un partit molt obert. Nosaltres intentarem aprofitar el factor pista i fer-nos forts a casa”.

   

  “És un rival de la nostra lliga i el partit té molts ingredients i molts atractius per nosaltres i per la gent que vingui al camp”, deia l’entrenador verd-i-negre per acabar.