Malestar dins la Guàrdia Urbana per la proximitat d’antenes de telefonia

  0
  IMG_4507.JPG

  13/01/2014 – Un sindicat del cos es mostra preocupat pels perills que poden comportar per a la salut de les persones que treballen a la comissaria.

  Dins les instal·lacions de la Guàrdia Urbana de Badalona, al Turó d’en Caritg, hi ha quatre antenes que s’han anat instal·lat amb el pas del temps: una de radiofreqüència, una altra d’emissió digital i, les dues més recents, de telefonia mòbil. Fa un any, el Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) va començar a mostrar la seva preocupació pels possibles perills de salut que aquests elements podien provocar en les prop de 300 persones que treballen a les dependències policials. Els responsables sindicals expliquen que l’Ajuntament va comprovar que els paràmetres de radiació estaven dins dels límits legals després de col·locar la primera antena de telefonia, però que desconeixen si, a dia d’avui, i després de la segona instal·lació, les medicions són adequades.

   

  Des del SFP són conscients de la necessitat d’augmentar la cobertura en certes zones de la ciutat, però no entenen perquè situar dues antenes al costat del lloc de treball de centenars de persones. A més, asseguren que el nivells de radiació d’aquest punt és el més alt de tota la ciutat i dels més alts de tot Catalunya i exigeixen la seva retirada.

   

  Des del govern municipal esclareixen que totes les instal·lacions han estat precedides d’informes tècnics i de salut laboral, que totes les mesures realitzades, la darrera fa prop d’un any, han situat el nivell de radiació “molt per sota” del límits legals i que sempre s’ha informat al cos. El regidor de Seguretat, Miguel Jurado, argumenta que els diners que l’Ajuntament rebi de les empreses de telefonia es destinaran a millorar part de la comissaria, com ara l’aparcament. Els contractes estipulen un ingrès de 8.000 euros anuals per cada antena de telefonia, durant un període de 10 anys.