‘Memorias vividas’, recorregut biogràfic d’un verd-i-negre autèntic

  0
  FullSizeRender.jpg

  15/12/2015 –  L’Olímpic acull la presentació del segon llibre escrit per Miquel Àngel Forniés, ex cap de premsa del FIATC Joventut.

   

  La sala de premsa del Palau Olímpic és plena de gom a gom. Des del dia de l’adéu oficial de Rudy Fernández, l’any 2008, el FIATC Joventut no havia viscut una roda de premsa tan multitudinària.

   

  L’afluència de públic en un esdeveniment d’aquestes característiques sempre ofereix pistes sobre la importància i el pes que ha tingut el protagonista que vol ésser escoltat. En aquesta ocasió, però, no es tracta d’un jugador; ni tampoc d’un dirigent o d’un nou patrocinador. Miquel Àngel Forniés, cap de premsa del FIATC Joventut durant més de 18 anys, presenta el seu segon llibre després de tota una vida vinculat al bàsquet d’elit, tant a la NBA, com als Jocs Olímpics, a l’Eurolliga i a l’ACB.

   

  ‘Memorias vividas’ és un relat autobiogràfic que busca recórrer totes les experiències viscudes per Miqui Forniés al llarg de la seva carrera professional. Des dels seus inicis com a fotoperiodista, fins a la tasca realitzada pel comunicador badaloní liderant el departament de premsa i comunicació de la Penya.

   

  Julián Felipo, representant de l’editorial Zona 131 i periodista de Mundodeportivo, i Marcos Beltrá, ex cap de premsa del Real Madrid, acompanyarien Forniés en l’acte de presentació de la seva segona obra escrita.

   

  “No sé si Bozidar Maljkovic té tants amics com explicava sempre”, apuntava Beltrá, autor del pròleg del llibre, mentre relatava una anècdota viscuda en un vol traumàtic amb l’expedició del Madrid després que l’equip blanc caigués eliminat de l’Eurolliga (2004-2005). “L’únic que tinc clar és que Miquel Àngel Forniés sí que té centenars d’amics. Per mi és com un germà gran”, sentenciava l’exresponsable de premsa de ‘la casa blanca’.

   

  Després de deixar de treballar al FIATC Joventut, Forniés tenia clar que el company de viatge que l’ha acompanyat sempre, el bàsquet, mereixia un petit homenatge en forma d’autobiografia. “És un llibre escrit amb el cor. He de dir que els anys que he estat al Joventut han estat els millors de la meva vida. Ho he intentat plasmar des d’un punt de vista humà; sense buscar la polèmica”, compartia Miqui Forniés durant la presentació de ‘Memorias vividas’.

   

  El llibre, escrit a cavall de Grècia, Turquia i Portugal, s’inicia amb el naixement del seu autor i els seus primers contactes amb el bàsquet. El pavelló de la Plana i els partits de Buscató i Kucharski suposarien l’impuls principal per un comunicador que obriria les fronteres de la NBA amb un ull sempre posat a Badalona; en la ‘seva’ Penya.