Més de 1.300 alumnes han participat en tallers ambientals a Can Solei i l’Escola del Mar

  0
  alumnes.jpg

  23/07/2015 – Més de 1.300 alumnes de primària de diferent escoles de Badalona han participat aquest curs als dos tallers del Programa Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat (PMES) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que s’han dut a terme a la ciutat.

  Més de 1.300 alumnes de primària de diferent escoles de Badalona han participat aquest curs als dos tallers del Programa Metropolità d’Educació per a la Sostenibilitat (PMES) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que s’han dut a terme a la ciutat.

   

  En un dels tallers, titulat Introducció a l’oceanografia i a l’ecosistema marí, hi van participar 248 alumes i el va realitzar l’Escola del Mar des del pont del Petroli, utilitzant aquest element singular del litoral badaloní com si fos un vaixell oceanogràfic.

   

  L’altre, La biodiversitat del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús: el jardí de les papallones i la vegetació singular, ha estat monitoritzat per ALOC Natura. Aquesta activitat, on hi han participat 1.105 infants, pretenia ajudar a descobrir la riquesa i la importància que els parcs tenen a les ciutats com a elements patrimonials i reservoris de biodiversitat.

   

  La finalitat d’aquests tallers, que compten amb la col·laboració directe de l’Ajuntament de Badalona, és sensibilitzar i educar sobre medi ambient, fomentar hàbits sostenibles entre la població, promoure el pensament crític i oferir als ciutadans eines i valors necessaris per forjar un futur sostenible. El programa incorpora les qüestions de canvi climàtic, energies renovables i salut ambiental, intensifica la relació escola, família i entorn i profunditza en mètodes pedagògics participatius i experimentals.

   

  A part dels 1.353 estudiants que han participat en aquests tallers a Badalona, més de 200 alumnes de diversos centres educatius badalonins han participat en activitats del PMES fora de la ciutat.