Més de 400 jugadors de futbol americà milloren la seva tècnica a Badalona

  0
  DSC_0086 copia.JPG

  05/03/2017 – El Municipal de Badalona Sud acull un clínic internacional amb participació de representants d’una vintena de clubs catalans.

   

  Ho han aconseguit. Per un cap de setmana, Badalona s’ha convertit en la capital catalana i nacional del futbol americà gràcies a la celebració del primer clínic internacional a gran escala que organitza la Federació Catalana.

   

  Uns 450 jugadors/es d’entre 8 i 20 anys han passat per la nostra ciutat per millorar la seva tècnica individual, gaudir de dos dies extra d’entrenament i conèixer la metodologia dels diferents entrenadors nord-americans convidats.

   

  Aquest projecte, impulsat per la Federació Catalana de Futbol Americà amb la col·laboració de la Generalitat, l’Ajuntament de Badalona, l’empresa especialitzada Campaments l’Arcada i els Dracs, ha aglutinat en un sol terreny de joc a representants d’una vintena de clubs de Catalunya i als seus familiars.

   

  Andre Dobson (entrenador principal de la Faith Christian Academy d’Orlando), Marquel Neasman (exjugador de Central Florida i tècnic de quarterbacks a la Faith Christian Academy), Rob Keefe (entrenador de defensa dels Orlando Predators), Pat Lee (exjugador de la NFL i guanyador de la Super Bowl amb els Green Bay Packers), Josiah Cravalho (tècnic als Vienna Vikings) i el defensive end de Pittsburgh Greg Romeus han impartit el clínic al costat dels millors entrenadors nacionals i de traductors que facilitaven l’entesa amb els jugadors.

   

  Durant tot el cap de setmana, a Badalona Sud s’hi ha pogut veure futbol flag de qualitat i diferents exercicis i partits de futbol americà. Juanjo Ayuso, president de la FCFA, atendria les nostres preguntes per fer balanç de la iniciativa.

   

  “El clínic ens ha semblat un èxit. Aconseguir a més de 400 esportistes d’entre 8 i 20 anys és fantàstic. El problema que ens trobem com a federació és que a Barcelona i als seus voltants no existeixen instal·lacions òptimes per fer esdeveniments d’aquestes característiques”, declarava en primer lloc.

   

  “El principal objectiu s’ha assolit. Tots els jugadors i jugadores que han vingut, s’han integrat. D’altres han conegut l’esport per primera vegada i ja estan buscant equip on jugar. Els Dracs, per exemple, han pogut fitxar gent pel planter”, afegia a continuació.

   

  Segons Ayuso, a Badalona Sud s’ha pogut “salvar la papereta” i completar el clínic amb una satisfacció raonable. “L’empresa Arcada es dedica a fer campus de diferents esports americans per la zona de Banyoles. Ells ens han posat en contacte amb tot el staff dels Estats Units que ha vingut i la federació s’ha fet càrrec de l’allotjament i la seva manutenció”, destacava el dirigent.

   

  Un cop vista l’acollida en termes de participació que ha tingut el clínic, la Federació Catalana de Futbol Americà es planteja repetir l’experiència. “La idea és que aquesta iniciativa no sigui un fet aïllat. Mínim un cop a l’any la volem repetir”, deixava clar el president.

   

  El projecte de camp de la Colina

   

  A Juanjo Ayuso també li hem preguntat sobre la situació del projecte d’instal·lació dedicada exclusivament al futbol americà que s’hauria de dur a terme a la Colina. Admetent que es tracta d’un procés difícil, Ayuso té clar que la seva necessitat és urgent.

   

  “L’interès ha existit des de fa uns deu anys. Ara sembla que es vol tornar a reactivar aquesta opció. Hem mantingut reunions amb la Secretaria General de l’Esport, amb la UFEC i amb tots els actors implicats. Cal tenir en compte que dins d’aquest projecte hi ha moltes parts i que les condicions econòmiques no són les mateixes que fa deu anys”, declarava el màxim mandatari del futbol americà a Catalunya.