Més de 700 estudiants badalonins reforesten la Serralada de Marina

  0
  59
  Campanya escolar de reforestació.JPG

  01/02/2014 – Aquesta setmana s’ha iniciat la campanya escolar de reforestació dins del programa “Badalona recupera el bosc” que impulsa l’Ajuntament de Badalona, que coordina l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i que rep el suport econòmic de la Diputació.

  Aquesta setmana s’ha iniciat la campanya escolar de reforestació dins del programa “Badalona recupera el bosc” que impulsa l’Ajuntament de Badalona, que coordina l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i que rep el suport econòmic de la Diputació. En l’iniciativa participaran 16 centres educatius de la ciutat amb un total de 753 alumnes del cicle superior de primària i de secundària.

   

  L’objectiu principal és que les escoltes badalonines participin en una activitat sensibilitzadora de millora d’un espai forestal. En aquest indret, situat a prop de Can Ruti, ja fa diversos anys que s’hi està treballant. D’una banda, es treballen conceptes com l’orientació, comunitats vegetals, efectes del foc i problemes ambientals; de l’altra, els alumnes aprenen a plantar arbres i arbusts, a refer i netejar forats, a protegir la base de la planta amb restes vegetals per evitar el fred i la pèrdua d’aigua i a reomplir els forats amb compost.

   

  Enguany també s’ofereix una nova activitat a través dels Agents Rural de Medi Natural, que aniran als centres educatius que ho sol·licitin a fer una xerrada amb el títol Conèixer ens ajuda a prevenir. La seva finalitat és donar a conèixer als alumnes les actituds més respectuoses amb el medi per poder desenvolupar així una actitud preventiva vers la seva conservació.