Mor l’exalcalde Joan Blanch

  0
  Joan Blanch Rodríguez .JPG

  16/04/2014 – Blanch, que tenia 77 anys, va ser el segon alcalde de la Democràcia a la tercera ciutat més gran de Catalunya entre 1983 i 1999.

  L’exalcalde de Badalona, Joan Blanch i Rodríguez, ha mort la matinada d’aquest dimecres als 77 anys d’edat, a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, on era ingressat des de feia uns dies i on se’l tractava d’una llarga malaltia.

   

  La ciutat l'ha començat a acomiadar avui, quan l’Ajuntament ha habilitat el Saló de Plens com a sala de vetlla. També demà, entre les 9.30 i les 12.30. L’alcalde Garcia Albiol ha presidit l’arribada del fèretre al Saló de Plens de l’Ajuntament. Regidors i regidores de diferents etapes i partits han estat presents a l’ajuntament, inclosa l’exalcaldessa Maite Arqué, successora de Blanch. Moltes persones i associacions s'han desfet en elogis i han expressat les seves condolències a la família, també a través de les xarxes socials.

   

  L’Ajuntament de Badalona ha fet públic un decret de dol oficial que es mantindrà durant tres dies. Des d’ahir les banderes de Badalona dels edificis oficials de la ciutat onegen a mitja asta. Per altra banda, les banderes situades a l’interior de l’edifici porten un crespó negre en senyal de dol.

   

  Joan Blanch i Rodríguez va néixer a Badalona l’any 1937. Estava casat i tenia una filla. Llicenciat en dret, va ser alcalde de la ciutat com a cap de llista del PSC entre els anys 1983 i 1999. També fou nomenat diputat a les eleccions generals espanyoles de 1982 i escollit a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1995. Per altra banda, va ser president de l’Entitat Metropolitana del Transport.

   

  Figura clau durant els Jocs Olímpics

   

  Tothom ha elogiat el caràcter i implicació de l’exalcalde, d’una forma o altre, però tothom ha coincidit en la seva gran fita com a mandatari badaloní: que la ciutat formés part activa de Barcelona 92’, una etapa que va simbolitzar grans canvis i progressos, com ara la construcció del barri de Montigalà o del Palau Olímpic.