Nacho Llovet jugarà amb la “selecció espanyola B”

  0
  llovet2.jpg

  El pivot verd-i-negre formarà part de la selecció Espanya 2014, una mena de selecció "b" que treballarà conjuntament amb la que anirà als Jocs Olímpics de Londres. Aquest equip serà dirigit per Juan Antonio Orenga i compta amb un grup de jugadors de futur completat amb jugadors experimentats.

  Aquesta iniciativa té un triple objectiu. D'una banda es volen reforçar els entrenaments de la selecció A en la que alguns jugadors com Rudy i Navarro arriben tocats, i d'altres, com Serge Ibaka, s'incorporaran tard.

  El segon motiu és tenir controlats a joves talents que en un futur podrien jugar amb la selecció absoluta i permetre que tinguin un primer contacte amb la rutina de treball de la selecció. Segons Àngel Palmi, director esportiu de la selecció, "això ens permet ampliar el ventall de jugadors amb els que tenim contacte per la selecció absoluta. Treballem amb un grup ampli en el que també hi caben talents que estan en seleccions base com la sub20 i la sub18. Joves que, juntament amb alguns integrants d'aquesta "España 2014" podrien anar incorporant-se a futures convocatòries.

   

  La tercera raó de ser respon a un projecte en el que treballen FIBA Europa i els organismes de bàsquet nord-americà per potenciar el mundial de bàsquet en detriment dels Jocs Olímpics. D'aquesta manera, imitant el model del futbol, hi hauria una sèrie de restriccions d'edad per formar la selecció olímpica. En el cas del futbol, només poden haver-hi tres jugadors que superin els 23 anys.

  Així la FEB fa les primeres proves amb una selecció que té una base de jugadors joves.

   

  L'equip Espanya 2014 participarà en el Torneig Súper 4 que se celebrarà a Foz d'Iguazú (Brasil) els dies 11 i 12 de juliol.
   

  Els integrants d'aquesta selecció són:

   

  Bases: Pau Ribas (Caja Laboral), Quino Colom (Mad Croc Fuenlabrada), Josep Franch (UCAM Murcia) i Pedro Llopart (Lucentum Alacant).

  Escortes: Álex Urtasun (Lucentum Alacant), Xavi Rabaseda (Regal FC Barcelona) i Joan Sastre ( Banca Cívica).

  Alers: Javier Beirán (Gran Canària 2014) i Alberto Corbacho (Blusens Monbus).

  Aler-Pivots: Pablo Aguilar (CAI Zaragoza)

  Pivots: David Doblas (Lagun Aro GBC), Juan José Triguero (Banca Cívica), Xavi Rey (Gran Canària 2014), Adrián Laso (Mad Croc Fuenlabrada) i Nacho Llovet (FIATC Joventut).