Natzaret, Llefià i Penya marxen de vacances fent els deures

0
    32
    DSC_0554.JPG

19/12/2016 – La Minguella i el sènior ‘B’ del Sant Andreu tanquen el 2016 amb una doble derrota.

Els últims compromisos oficials dels clubs femenins de Badalona previs al canvi d’any es jugarien el passat cap de setmana. A Primera (grup II) només hi hauria una victòria badalonina, la del Natzaret (8/4), ja que l’AE Minguella (4/7) acabaria encaixant un correctiu.

El Sant Andreu visitava la pista del CB Les Franqueses buscant fer un pas endavant en defensa, però malgrat vèncer l’equip de Riki Gómez encara mostraria massa debilitats al darrere. El rival estava en una mitjana d’anotació de 48 punts, xifra que es veuria incrementada fins als 60 contra les de Pomar (60-66).

El Natzaret duria el pes del xoc des del començament (19-22), guiat per l’eficàcia de Marta Vicens (19) i Ari Balart (19). Després del descans (28-32) i amb la segona meitat ja ben entrada (41-50), el Natzaret assoliria una renda de +15 que ho semblava decidir tot. Al final, però, un parcial de 13 a 2 encadenat pel bloc local obligaria les de Badalona a patir (60-66).

Guanyant amb més maldecaps dels necessaris, el Sant Andreu tanca el 2016 en quart lloc, posició que contrasta amb la tretzena plaça de l’AE Minguella. La plantilla de Carlos Esteve viuria un dia negre a la pista del Snatt’s Femení Sant Adrià ‘B’ (83-47), rebent un parcial de 27 a 6 en l’últim període que trencaria totes les seves opcions.

El líder aguanta; la Penya es creix

Baixant fins a la Segona Catalana (grup IV), observem com només dos dels tres equips badalonins del campionat van aconseguir vèncer. Parlem de la UB Llefià (10/2) i el Joventut (5/7), líder i tretzè classificat, respectivament.

Les jugadores de Toni Madrid arrencarien el partit contra el Nou Esplugues ‘volant’ (14-0), però les visitants mai es donarien per vençudes. Amb diverses recuperacions i una antiesportiva del Llefià, el Nou Esplugues arribava al descans ficat (37-34) i es mantindria dins de la lluita fins al darrer acte (48-46).

Seria llavors quan el líder tornaria a perdonar (57-50), errant cinc tirs lliures en l’últim minut que l’obligarien a passar per dues pròrrogues. Al final, cistella màgica de Marta López i victòria que val doble.

Mentre el Llefià s’imposava amb patiment a casa, la Penya completava una exhibició davant el Collblanc (70-49). A partir del segon quart (27-18), la defensa verd-i-negra funcionaria a la perfecció, ja que les rivals només podrien anotar un màxim d’onze punts en cada parcial.

El Natzaret ‘B’ (7/5), per la seva part, és sisè després de cedir en un final ajustat contra el Bàsquet Pia (45-42). Les badalonines protagonitzaven un inici nefast, marxant al descans clarament a remolc (29-11) i castigades pels dos contra uns proposats pel bloc sabadellenc. El gran caràcter del Sant Andreu, però arribaria en la represa, arribant inclús a tenir un triple per forçar la pròrroga que no voldria entrar.

El ple es frega a Tercera

Per acabar, a Tercera hi haurà victòries del Sant Josep (6/3) i la Minguella ‘B’ (5/5) davant el Ramon Llull (53-48) i el Diagonal Mar (44-47). El Natzaret ‘C’ (6/4) cauria derrotat a l’Escola Pia Sarrià (69-59), contrastant amb els triomfs sumats pel Círcol (7/3), el Badalonès (6/4) i la Minguella ‘C’ (5/5) contra l’Ipsi ‘B’ (55-61), el Nou Barris (61-39) i el Sant Joan de Mata (53-59).