Neix el Centre d’Estudis Històrics: “Volem crear una xarxa per donar a conèixer el passat de la ciutat”

  0
  46

  Parlem amb Francesc Palacio, president del Centre d’Estudis Històrics de Badalona

  Aquesta setmana ha nascut el Centre d’Estudis Històrics de Badalona i parlem amb el seu president, Francesc Palacio, per què ens expliqui el projecte.

   

  Com va nèixer el projecte?

  La idea es va començar a gestar al gener amb una primera reunió, però feia temps que hi pensàvem. Sabíem que era necessari un centre o entitat d’aquesta mena. Seguint l’exemple d’altres poblacions com similars com Cornellà, Terrassa, l’Hospitalet, o el barri de Sant Andreu de Barcelona, el centre neix amb l’objectiu de divulgar i donar a conèixer el passat del nostre municipi.

   

  Quina diferència hi haurà amb altres entitats, com el Museu de Badalona, que ja es dediquen a parlar sobre el passat de la ciutat?

  El CEHB ha de sumar a tot el que ja existeix a Badalona que, evidentment, ja es fa molt bona feina. Nosaltres entenem el Museu com a una entitat museística i, per tant, s’ha d’ocupar principalment del patrimoni que conserva a nivell inventari oferint un servei centrat en aquest àmbit museístic. Evidentment, tenen un equipament molt potent i fan una gran feina, però nosaltres hem d’entrar més en l’àmbit de fomentar que es facin més estudis a nivell històric.

   

  Com s’hi podrà sumar la ciutadania?

  El nostre principal objectiu és el que comenten: incentivar que hi hagi més oferta d’estudis sobre la ciutat. Uns estudis rigorosos i aprovats per nosaltres. Volem que els interessats amb la nostra història puguin publicar els seus articles amb el nostre suport. La xarxa de la qual parlem és tant a nivell particular, historiadors, però també amb el mateix Museu o altres entitats. Volem fer bullir l’olla estant en col·laboració constant.

  Moltes vegades les entitats culturals o el mateix museu tendeixen a tenir un àmbit de difusió molt limitada en els barris centrals. Un dels nostres objectius és marxar del Centre per fer estudis i activitats en altres barris com Llefià, Sant Crist o Pomar. Sabem que molts d’aquests barris van néixer a partir del segle XX i no tenen tanta història com la resta de la ciutat, però també els hem de tenir en compte.

   

  Quin serà el vostre primer projecte?

  Estem treballant en un projecte per rememorar l’any que ve els 100 anys del primer partit de bàsquet a Badalona. Volem fer una jornada entorn de la història del bàsquet de la ciutat. Amb l’excusa d’aquest acte, animarem a la gent a fer estudis al voltant de la història del bàsquet. Evidentment, es podran fer de la Penya, però també ens agradaria que es fessin del bàsquet a Badalona en un sentit més ampli.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí