Nino Buscató, tot un mite verd-i-negre

  0
  12
  1429605587_641513_1429605717_album_normal.jpg

  21/04/2015 – L’ex jugador del FIATC Joventut rep un merescut homenatge al pavelló de la Plana mitjançant un programa especial del ‘Què t’hi jugues’ (La SER).

   

  Ahir al vespre, en un context festiu i de germanor, per la Plana van passar alguns dels grans mites del basquetbol català i espanyol de la dècada dels 60. El motiu, ben simple: retre homenatge a Nino Buscató, el geni de Pineda.

   

  El programa ‘Què t’hi jugues’, de la Cadena SER, va organitzar un programa especial per celebrar el 75º aniversari de l’ex jugador del FIATC Joventut, un dels precursors del basquetbol modern a Espanya.

   

  Buscató, col·laborador de La SER des de fa 25 anys, va ser el gran protagonista de l’edició especial del ‘Què t’hi jugues’, presentat per Sique Rodríguez al costat del periodista badaloní Xavier Saisó.

   

  Il·lustres ex companys com Joan Fa, Luís Miguel Santillana, Josep Maria Oleart, Guifré Gol i Joan Canals van participar en l’homenatge, igual que antics rivals de Buscató com Emiliano Rodríguez i Manolo Flores.

   

  A més, Eduard Portela, president d’honor de l’ACB, Jordi Villacampa, president del FIATC Joventut, i Salva Maldonado, actual entrenador del club verd-i-negre, també van acudir a la Plana per compartir amb Nino Buscató el ‘seu’ dia.

   

  El geni de Pineda, líder d’aquella Penya coneguda com ‘l’huracà verd’, va recordar “les grans coses que vam aconseguir en aquest pavelló, seguint una filosofia de club molt particular”. “Només amb gent de la casa vam lluitar contra els millors de l’època”, relatava Buscató.

   

  L’ex jugador del FIATC Joventut, temptat en diverses ocasions pel Reial Madrid, passarà a la història del basquetbol espanyol per introduir el tir en suspensió, jugada que va ‘copiar’ de Jerry West, ex escorta dels Lakers.