Nou mirador i rehabilitació d’accessos a Sant Jeroni de la Murtra

  0
  p07i0328.jpeg

  10/01/2017 – Les obres s'emmarquen dins del projecte global de dignificació de l'entorn del monestir, impulsat per la Diputació.

  El 600 aniversari del monestir de Sant Jeroni de la Murtra ha estat un any en el qual el patrimoni històric i el seu entorn s'han vist afavorits per diferents projectes de rehabilitació i millora. Un d'ells va ser iniciat fa mesos per la Diputació, amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa.

  L’arranjament del petit mur, l’enrajolat i la col·locació d’una barana de seguretat a l'accés de Santa Coloma, un dels més utilitzats pels visitants, s’emmarquen en aquest projecte global de recuperació dels entorns del monestir i de la vall de Betlem. Aquesta darrera actuació permet la visualització del conjunt de les tasques realitzades amb una magnífica vista panoràmica de tota la vall des d'un nou mirador, resultant de les obres d'adequació.

   

  La iniciativa també ha consistit en la recuperació dels antics conreus i zones d'horta de l’entorn de l’edifici, l’ordenació dels accessos mitjançant la construcció d'aparcaments a l'entrada del camí de Sant Jeroni (tant per Santa Coloma de Gramenet com per Badalona), i la intervenció en la massa forestal que habita la vall fins a la carena de les ermites.

   

  El monestir de Sant Jeroni de la Murtra es troba a la Serralada de Marina, entre les ciutats de Santa Coloma de Gramenet i Badalona. Fundat al segle XV, l’any 1975 el claustre va ser declarat Monument Històric d’Interès Nacional. Els espais més significatius de l’edifici són els relatius al seu sistema defensiu, el refetor, la cuina, l’església i el claustre, on es troben els retrats dels reis Joan II, Reis Catòlics, Carles I i de Cristòfol Colom, personalitats que es van hostatjar o visitar l’indret.