‘Parrisme’ a Miribilla (71-77)

0
    29
    ACB Photo

El Joventut va encadenar la segona victòria seguida a la pista del Surne Bilbao BasketMiribilla, després d’una gran feina verd-i-negra durant els tres primers quarts i una reacció local al darrer període que va trontollar mínimament el triomf. Joel Parra va liderar la Penya amb una exhibició ofensiva: 19 punts.

La inèrcia positiva verd-i-negra després de la victòria de divendres a l’Olímpic contra el Río Breogán es va accentuar aquest diumenge a Bilbao contra un rival que no perdia com a local, molta atenció, des del 3 d’octubre (68-84 davant el Barça)!

L’equip de Carles Duran – qui va celebrar el seu triomf 101 a l’ACB com a verd-i-negra – va liderar el marcador i el partit des del salt inicial (7-13). El bon moment de forma de Brandon Paul va tornar a brillar amb el seu excels encert exterior. Pep Busquets i Joel Parra van gaudir de la seva gran tarda a Miribilla i la Penya augmentava la diferència (17-26). +9 i 9 punts de distància al final del primer període.

La gran feina defensiva i la gran aportació coral verd-i-negra va millorar l’escletxa al segon període. Sense encert exterior el Bilbao i bloquejat per la sòlida feina al darrere del Joventut, el parcial badaloní 12-18 va augmentar la diferència al +15 abans del descans (29-44).

Miribilla era la tarda de Joel Parra i l’aler del planter va embutxacar-se 19 punts en 19 minuts a pista, acompanyat per Ante Tomic, Guillem Vives i Pau Ribas. La diferència es mantenia la mateixa que hi havia abans del descans (47-62).

La comoditat assolida fins aleshores va provocar una petita relaxació al tram inicial de darrer quart (60-67), però Simon Birgander no volia cap final ajustat i amb el seu domini sota cistella, la Penya va tornar a recuperar una diferència superior als dos dígits fins al triomf final (71-77).

Joel Parra amb 19 punts va ser el màxim anotador de la Penya, seguit per Tomic amb 14, Ribas amb 12 i 6 assistències i Birgander amb 10. Tretzena victòria d’un Joventut que segueix entre les vuit primeres posicions i augmenta la diferència amb la novena.