Pas de gegant de la Penya a Madrid (90-88)

0
    23

19/10/2014 – Els verd-i-negres han perdut en l’últim sospir, perjudicats per diverses decisions arbitrals difícils d’entendre, però han plantat cara a tot un subcampió d’Europa.

La primera part del partit seria totalment alliçonadora pel FIATC Joventut. Durant el primer quart, la Penya posava en pràctica el full de ruta oposat a l’esperat, concedint moltes facilitats al Madrid per entrar en efervescència ofensiva. Al segon període, però, les tornes canviaven, i els pupils de Salva Maldonado agafaven la iniciativa.

Tariq Kirksay tindria una gran entrada a pista, sumant els primers cinc punts badalonins i liderant a l’equip en atac, anotant i assistint als companys (2-5). Els exteriors de la Penya tallaven bé per la zona per tal de generar bones situacions de tir, però el Madrid també es mostrava molt fi en atac (14-11). Després d’un triple de Goran Suton que igualava el marcador (14-14), els blancs protagonitzaven un parcial de 9 a 1, liderats per un batallador Felipe Reyes (23-15).

Llavors, Salva Maldonado aturava el partit per mirar de resoldre els problemes de faltes i de pèrdues de l’equip, tot i els de Pablo Laso seguirien anotant fàcil en diverses accions individuals. Per sort, els verd-i-negres estaven inspirats des de l’exterior i feien mal a un Madrid que aprofitava una antiesportiva rigorosa xiulada sobre Vidal per marxar de 13 (33-20). Amb només cinc tirs errats durant el primer quart, el conjunt de Laso dominaria el darrer tram del període, fent patir molt al FIATC Joventut (33-22).

Els badalonins no perdrien la calma i fent una defensa més eficient i amb menys faltes podrien tornar al partit. La gran entrada a pista de Barrera li donava un plus a l’atac de la Penya, mentre que el Real Madrid confirmava la seva pèrdua de concentració. Amb Ventura defensant com una paparra a Sergi Llull, els madrilenys es quedaven sense idees en atac, i el FIATC Joventut ho aprofitava per clavar un parcial de 3 a 10 que obligava Pablo Laso a reaccionar (36-32).

Tot seguit, després de la tercera personal d’Ayón, els triples de Demond Mallet i Tariq Kirksay li donaven un punt d’avantatge als visitants (40-41). Kirksay tornaria a aparèixer des de 6.75 per seguir fent mal als blancs, i Suárez s’afegia a la festa del triple per situar el 44-49 en el marcador. Una jugada clàssica de tir exterior de Llull al límit de la possessió retallava el marge verd-i-negre, que al descans seguia sent d’un (50-51). La Penya havia aconseguit ficar-se dins del partit després d’un primer quart amb dubtes defensius i gràcies a un 8/15 en triples estava donant la sorpresa al Palacio.

Un joc coral

A la represa, el Madrid es posaria per davant gràcies a la bona sortida d’Ayón (54-53), però els problemes de faltes no trigarien en arribar pels locals. En només tres minuts, l’equip de Pablo Laso es posava en bonus, fet que el limitava a l’hora de defensar.

A l’altre cantó de la pista, el FIATC Joventut seguia fent un bàsquet coral sota la direcció de Tariq Kirksay. L’aler assistia a Miralles per obrir un nou petit forat en el marcador (54-59), però a continuació els verd-i-negres perdien a Suton, que marxava a la banqueta amb quatre faltes.

Una petita rauxa d’anotació de Llull i l’antiesportiva forçada per Ayón sobre Miralles tornava a donar avantatge al Madrid (63-62), una renda que no s’incrementava a causa del desencert dels locals des de tir lliure. La Penya estava aconseguint subjectar al subcampió d’Europa anant a les trinxeres en cada defensa i allargant els atacs per frenar el ritme blanc. El Real Madrid estava molt incòmode i veia com Clevin Hannah tancava el tercer quart amb una suspensió que posava per davant al FIATC Joventut (64-66).

Decisions influents

Durant el darrer parcial, la Penya tindria al Madrid a tocar de l’abisme. Una rauxa de triples, culminada amb un bàsquet de Mallet, posava als verd-i-negres nou punts per sobre a cinc minuts per la conclusió (67-76). Després d’un temps mort de Pablo Laso, els àrbitres concedien un triple a KC Rivers just després que Kirksay cometés una falta sortint d’un bloqueig.

L’aler del Madrid entrava en calor i, al costat de Sergio Rodríguez, liderava la reacció dels seus (83-82). Els àrbitres tornaven a ser protagonistes xiulant una personal en atac a Miralles realment rigorosa i inclús així la Penya aconseguiria empatar de nou el partit des de tir lliure (88-88). A tres segons i escaig, Reyes anotava el 90 a 88 i l’últim tir de Mallet fer porçar la pròrroga sortia escopit pel cèrcol.

Els 15 punts de Rivers, tots ells anotats a l’últim quart, acabarien sent claus. El FIATC Joventut tornarà demà a Badalona sense premi numèric, però amb la moral reforçada. Un club que viu només amb el salari anual de Rudy ha posat contra les cordes al subcampió d’Europa.

Fitxa tècnica

Real Madrid (90): Campazzo (-), Carroll (6), Maciulis (4), Reyes (11) i Ayón (18) -cinc inicial- Rudy (7), Llull (10), Sergio Rodríguez (10), Bourousis (2), Rivers (15), Mejri (0) i Nocioni (7).

FIATC Joventut (88): Mallet (9), Vidal (5), Kirksay (15), Suton (8) i Savané (13) -cinco inicial- Barrera (5), Suárez (10), Hannah (8), Miralles (15)  Ventura (-).

Parcials: 33-22 / 17-29 / 14-15 / 26-22

Incidències: partit corresponent a la tercera jornada de lliga, disputat al Palacio de los Deportes de Madrid davant de 8.064.