Pendents de la última jornada

0
    21

2/5/2015.- El Sant Josep es jugarà la segona plaça i el Círcol evitar la promoció en un derbi a La Plana. La Minguella també té opcions de promoció si guanya el seu partit.

Un triple a l’últim segon va donar la victòria al Sant Josep en la visita del Boet. L’equip manté les opcions de quedar segon a la última jornada: han de guanyar el derbi amb el Círcol i esperar que el Mataró perdi. El triomf també va servir per homenatjar el delegat de l'equip.

El partit va començar molt igualat amb els dos equips apostant per l’atac. A la primera part el Boet va estar més encertat, anotant bàsquets fàcils, amb Marc Rubio encertat en els triples i controlant el rebot ofensiu.

A la segona part, els del Maresme van agafar una màxima renda de 8 punts, que podia ser perillosa. Però el Sant Josep va reaccionar pujant la intensitat en defensa i amb 5 triples li van donar la volta al marcador.

L’encert de Pascal, Arimont i Xavi González va deixar els parroquials 14 punts per sobre. El Boet va reaccionar a l’últim quart i el partit es va decidir en un cara o creu.

Amb el marcador empatat, el Sant Josep va superar la pressió a la última jugada, la pilota acaba en mans d’Edu Rodríguez que a falta de dos segons va anotar el triple definitiu.

El Sant Josep buscarà la segona posició en un derbi a La Pana, diumenge a les 17.45h,  contra un Círcol que encara té opcions de sortir de la promoció de descens.

La victòria a la pista del Vic va començar amb un 9-0 pels locals, que tenien el control de la pintura. Després d’un temps mort va arribar la reacció amb un parcial de 2-15 i l’encert de Carreras ( 17 punts 4 triples) per posar-se per davant. El Vic va poder acabar el parcial per davant 15-17.

Al segon quart, el Vic va pujar les línies i amb un equip més físic van controlar el rebot. Les defenses alternatives del Círcol van mantenir el marcador igualat. Però a 4 minuts pel descans, l’encert local en triples deixava el màxim desavantatge al descans, 39-31.

La segona part va començar en la mateixa línia i la superioritat local sota cistella va pujar el desavantatge fins el 47-35. Poc a poc, el Círcol va anar millorant el joc estàtic i la defensa, que els va permetre córrer i tancar el quart amb opcions, 53-45.

L’últim parcial dels badalonins va ser pràcticament perfecte, tant al davant com al darrere. Les bones defenses van obligar el Vic a esgotar la possessió en diferents atacs i 5 punts consecutius de Lladó posaven el Círcol per davant a minut i mig del final.

El Vic va anotar cistella i Gotzens va replicar amb un triple. Al final, la seguretat de Quim Forteza des dels tirs lliures deixava el marcador 65-70. Una important victòria per seguir amb opcions de permanència. Diumenge jugaran el derbi contra el Sant Josep sabent si La Bisbal ha perdut el seu partit i, per tant, si guanyant eviten la  promoció de descens.

Pel que fa a la Minguella es va veure una de les millors versions de l’equip per competir contra el segon classificat, el Mtaró. Tot i la derrota, el partit ha de ser servir els blaus per reforçar la seva moral de cara al definitiu enfrontament d’aquest dissabte. Per sortir del descens i jugar la promoció hauran de guanyar a la pista del Granollers i esperar que el Terrassa perdi.

El partit contra el Mataró va començar amb la Minguella dominant. Una gran sortida els va col.locar 23-13 al primer parcial. Al segon, el Mataró va treure profit de la superioritat física dels seus interiors per anotar amb més facilitat. Els 29 punts d’aquest periode deixaven el marcador al descans 41-42.

A la represa, la Minguella va seguir jugant ràpid i amb confiança en atac. La feina al darrera va fer que els visitants no es trobessin còmodes a la pista. En canvi, els blaus van trobar l’encert en atac i van poder competir frec a frec tota la segona part contra un dels equips que jugarà l’ascens. El Mataró va fer un intent de marxar al marcador però la Minguella va saber reaccionar amb bones defenses i els punts de David Ribó i Ferran Hurtado.

Al final, però, victòria visitant, 80-84, i tot pendent de la última jornada. Els blaus intentaran repetir el bon partit a Granollers, pendents del que faci el Terrassa, precisament al camp del Mataró.