PFB Serveis Funeraris reforça els protocols i adapta el servei davant la Covid-19

  0

  En el context de Tots Sants, PFB Serveis Funeraris ha posat de relleu la capacitat d’adaptació de la companyia com a element fonamental per donar resposta a les famílies en temps de Covid-19. D’aquesta manera, la funerària ha pogut fer front a l’important augment de defuncions registrades en aquests darrers mesos des dels sis tanatoris que gestiona a les comarques del Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat.

  A més d’adaptar-se als nous protocols, la pandèmia també ha comportat la creació i adaptació d’altres serveis a PFB Serveis Funeraris, que han estat molt ben rebuts per part de les famílies. És el cas del lliurement de cendres a domicili, un servei pioner posat en marxa durant el confinament, que facilitava que els usuaris poguessin rebre a casa l’urna cinerària davant la impossibilitat de poder-se desplaçar, o l’opció de fer cerimònies en streaming personalitzades per a tothom qui ho requereixi, emeses des de l’oratori del Tanatori de Badalona. “Som un servei essencial i per això hem de donar noves opcions, adaptades al context actual, perquè les famílies puguin seguir acompanyant el difunt fins a l’últim moment i puguin elaborar el dol posterior”, considera Ana Gassió.

  Suport emocional ‘extra’

  El difícil context provocat per la pandèmia de coronavirus ha afectat molt especialment els serveis funeraris però, sobretot, les persones que en aquests mesos han patit la defunció d’un ésser estimat i que no l’han pogut acomiadar com desitjaven arran de les restriccions. Segons Gassió, “la nostra missió és prestar tot el suport necessari a les famílies per ajudar-los el millor possible en el procés de dol, encara més si possible en aquests temps tan complexos que estem travessant”. D’aquí que PFB hagi reforçat i ampliat el servei d’atenció telefònica durant la pandèmia, gratuït i personalitzat per a totes les famílies. Tal i com apunta Míriam Vázquez, psicòloga de PFB especialista en dol, aquest servei és especialment útil per a aquelles persones que per les circumstàncies actuals no poden sortir de casa, ja que els ajuda a canalitzar les emocions: “L’única manera de poder sanar el dol és experimentant-lo i expressant tots els sentiments que sorgeixen: tristesa, ira, culpabilitat, vergonya, enyorança… Si ens expressem, comencem a sanar”.

  Augment del nombre de serveis funeraris i incineracions

  La pandèmia de coronavirus ha estat la causa de l’augment del nombre de serveis funeraris i incineracions aquest 2020 a PFB. En el primer cas, la xifra de serveis funeraris d’aquest any s’ha incrementat un 32 % respecte l’any 2019, arribant al pic més alt durant el mes d’abril, quan gairebé es va triplicar el nombre de serveis en comparació al mes anterior. Així mateix, la cremació ha crescut més d’un 37 %, i més del 61 % dels serveis fets per PFB han optat per aquesta opció. Pel que fa a defuncions per Covid-19 o possible Covid-19, més del 26 % dels serveis de l’empresa han estat per aquesta causa.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí