0
    31
    David Grau /CJB

El primer triomf verd-i-negre no ha trigat molt a arribar. Si més no, dos dies després de la previsió inicial, ja que el matx es va endarrerir de dissabte a dilluns a causa d’un positiu de Covid-19 a l’equip malagueny. Però, d’aquest contratemps, ja no se’n recorden els aficionats badalonins.

El Joventut va superar l’Unicaja amb un guió de partit de menys a més. Dos rivals Eurocup que s’enfrontaven a l’Olímpic, sense públic i amb els interrogants de pretemporada encara presents des de l’inici. L’equip de Luis Casimiro va trobar les pessigolles locals durant el primer quart i amb un parcial de 2-15 que suposava una màxima diferència d’11 punts (9-20).

Un desavantatge considerable que va començar a escurçar-se gràcies a l’encert en el tir exterior (27-25) i el protagonisme al joc interior, liderat per Tomic (17 puntsi 7 rebots), Brodziansky (14) y Birgander (13). La sòlida defensa badalonina i la millora en el rebot (47-24) va començar a situar la Penya al capdavant al marcador i estabornir l’equip visitant en el rebot defensiu. La diferència al tercer quart va arribar als 15 punts (66-51).

Al darrer període, Unicaja va intentar reaccionar però la primera victòria de la Penya no va trontollar en cap moment. Gran debut també del bentornat Ferran Bassas (9 rebots i 5 assistències) i Parra (11 punts).

Aquest divendres a les 19h arriba el segon matx de la temporada. A San Pablo (Sevilla) davant el Coosur Real Betis, també a portada tancada. Diumenge, el Madrid visita l’Olímpic (18h).

La valoració de Carles Duran: “Hem fet una molt bona feina”

L’equip ha ajustat la defensa al tercer quart i en atac hem tingut millor paciència. Al darrer quart ha millorat Unicaja però no era una victòria fàcil, davant un rival de màxim nivell”.