Sant Roc i Puigfred inicien les festes majors dels barris

  0
  48
  DSC_2142.JPG

  02/05/2016 – Més d'un cinquantena d'entitats s'han exposat a la plaça Roja per encetar les Festes de la Primavera del barri de Sant Roc; mentre que Puigfred ha celebrat la seva cercavila i la sardinada.

  En el marc de les Festes de Maig, el barri de Sant Roc també ha iniciat les seves Festes de la Primavera amb un concert, a càrrec de la Coral Canticela de la Sagrada Família de Barcelona a la Fundació Ateneu Sant Roc, i la celebració aquest diumenge de la 34a Fira d'Artesania i Mostra d'Entitats i Serveis des de la plaça Roja.

   

  Una mostra amb paradetes d'artesans de diferents oficis tradicionals, des de bufador de vidre fins a puntaires, i d'una cinquantena d'entitats i serveis del barri de Sant Roc i d'altres indrets de Badalona amb l'objectiu de fer arribar un missatge d'inclusió i cohesió social de la mà de 200 voluntaris i la participació de més de 3.000 persones. A més a més, la festa va comptar amb diverses activitats per a tot el públic i exhibicions d'entitats com els Castellers de Badalona i Sant Adrià de Besòs, els Gegants de Sant Jaume, danses índies i africanes i circ, entre d'altres.

   

  A partir d'aquí, el barri de Sant Roc -que enguany celebra 50 anys-, comptarà amb més d'una vintena d'activitats per commemorar les seves Festes de la Primavera fins al 5 de juny de la mà de diverses entitats com l'Associació de Veïns de Sant Roc i la Fundació Ateneu Sant Roc. Entre les quals destacar la construcció d'una fototeca amb imatges de Badalona, la Festa del Dia Mundial d'Internet, la celebració del Dia Infantil i la Tamborinada. A més a més, tant la Fundació Ateneu com el Casal de la Gent Gran acollirà diverses exposicions sobre la història i l'actualitat del barri des del 2 de maig fins al 30 de juny.

   

  Puigfred

  D'altra banda, el barri de Puigfred, conegut també com la Colina, encetava diumenge la seva festa major a ritme de percussió des de bon matí pels carrers amb la banda de música Triangles de Sants. Tot seguit, des de la plaça Rafael Campalans es va gaudir de ball modern, funky, hip-hop, sevillanes i zumba, a càrrec de Complex Catalunya, que donava pas a la tradicional sardinada popular.

   

  Les festes de Puigfred, organitzades per l'Associació de la Colina, continuaran el proper dissabte 7 de maig, de 12 a 22h, amb actuacions musicals, activitats infantils i la botifarrada popular. Una actuació teatral de Divino Show posarà el punt final el 14 de maig a les 18.30h. Totes les activitats programades tindran lloc a la plaça Rafael Campalans.