Polèmica per les oposicions d’ascens de la Guàrdia Urbana

  0
  60
  guç.JPG

  07/06/2013 – Un dels sindicats del cos sospita que el temari dels examens haurien estat filtrats a agents afins al govern municipal; l'executiu assegura que les bases són les mateixes que les d'altres ajuntaments i que "el tribunal és imparcial i amb gent de prestigi".

  A finals de la setmana passada, el Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) de la Guàrdia Urbana de Badalona va manifestar la seva disconformitat amb el procés d’oposicions a les places vacants de sergent i sotsinspector del cos. L’organització sindical explica que només quatre dels 17 candidats que es van presentar van aprovar un examen “impossible” i que “no s’ajustava als coneixements tècnics policials”, quan en altres ocasions han aprovat el 100% dels candidats.

   

  El sindicat, després d’observar els resultats, sospita que el temari de les proves podria haver estat filtrat a una sèrie d’agents afins al govern municipal. L’examen per a sergent comptava amb vuit aspirants per a tres places previstes, però només un l’ha superat, amb una nota de 6,3 sobre 8, mentre que la resta ha obtingut una puntuació mitjana d’1,63; per a les tres vacants de sotsinspector es van presentar nou agents i han aprovat tres amb puntuacions que oscil·len entre el 6,3 i 7,1, mentre que la resta ha obtingut una mitjana d’1,62. “Els quatre aprovats coincideixen amb els noms que es rumorejaven dins del cos des de fa temps. Creiem que és un insult cap als professionals que s’han presentat a aquesta pantomima d’oposició”, expressa en un comunicat l’SFP, que està valorant retirar-se del procés d’oposició i emprendre accions legals.

   

  Diferents membres de grups municipals de l’oposició i partits polítics sense representació van lamentar la situació a través de les xarxes socials poc després del missatge del SFP. Entre ells el líder de CiU i responsable de la Guàrdia Urbana durant l’anterior mandat, Ferran Falcó, qui va afirmar que el procés “té tota l’aparença de tupinada” i que estudiaran prendre mesures legals. La CUP Badalona també ha qualificat les oposicions de “manipulació” i els examens de “fraudulents”. Ciutadans Badalona creu que els resultats obtinguts són “poc probables” i, “com a mínim, inquietants”.

   

  Fonts municipals asseguren que les bases dels examens, que es van publicar amb molta antelació, són “pràcticament idèntiques a les de l’Ajuntament de Barcelona”. Així mateix, destaquen que “el tribunal és imparcial i format per gent de prestigi reconegut designada per la Generalitat i l’Institut de Seguretat Pública”, i que el delegat del sindicat denunciant no ha manifestat “cap queixa fins conèixer els resultats”.