Primers a la Copa Federació

0
    33

14/12/2015.- El Sant Josep segueix guanyant i assegura la primera posició a la Copa Federació. Círcol i Minguella perden a domicili.

L'equip va sortir molt concentrat conscient que visitava una pista complicada. Després de l'aturada era important no trencar el bon ritme i per això arribaven al partit havent fet els deures i coneixent els punts forts i els dèbils del rival.

Tot i l'encert local en triples, els parroquials van controlar el ritme durant tota la primera part, gràcies a l'equilibri interior / exterior. Un triple des de mig camp de Carles Olivares va deixar l'avantatge en 10 punts al descans, 39-49.

Però a la represa, l'equip no va sortir amb la concentració necessària i va encaixar un parcial de 8-0 en un minut. Les forces es van equilibrar i el partit va arribar igualat als minuts decisius.

Fins i tot, a falta de 4 minuts i mig el Sant Josep perdia de tres punts. Però la serenitat de Xavi González (25 punts), la solvència d’Edu Rodriguez i un triple clau de Pedro Cuesta van fer que l'equip aguantés dins el partit i li donés la volta al marcador al moment oportú.

Un canvi defensiu va donar als groc i liles el control del rebot i l'equip va poder córrer per sentenciar un partit que s'havia posat molt costa amunt.  La implicació de tots els jugadors i la pinya que fa l'equip han suposar un fantàstic 12/12 a aquestes alçades de la temporada.

El proper diumenge intentaran tancar l'any a Sant Josep amb una nova victòria contra el cuer, el Sedi,  abans d'afrontar una Copa Federació que falta molta il.lusió a l'equip.

Derrota del Círcol  a Terrassa

El Terrassa va sortir més inspirat en atac i va agafar la iniciativa. L’encert de Gotzens va tornar a equilibrar les forces, però un mal balanç defensiu va suposar acabar el quart per darrera, 20-16.

El joc anàrquic dels locals va provocar molts problemes als badalonins. Però una alternativa defensiva es van tornar a enganxar al partit per arribar al descans empatats a 35.

El parcial a la represa va ser 0-8 gràcies a l’encert de Lladó i Gotzens, però la rèplica del Terrassa va ser un 14-0, encert en triples en un moment delicat, al final del tercer quart. El 54-47 encara no deixava res decidit, però la inèrcia va ser la mateixa: els locals anotant amb facilitat i el Círcol patint perquè no marxessin al marcador.

A 5 minuts del final van pujar les línies i un triple de Xesco deixava el 60-59 a 2 minuts del final. A partir d’aquí ball de tirs lliures amb dues tècniques i una antiesportiva discutides que van marcar el tram final de partit.

Tot i així, a 19 segons, un triple de Xesco posava el 64-62, però els tirs lliures ben aprofitats pel Terrassa van fer que la victòria es quedés a casa, 67-62. El proper dissabte a les 17.45h intentaran acabar l’any amb una victòria a casa amb la visita d’un Boet, cinquè classificat.

La Minguella, per la seva banda, es va quedar sense benzina a l'hora de la veritat. Va arribar al camp del Vic amb 5 lesionats, i després d'anar 35 minuts per davant al marcador va faltar la benzina per sentenciar.

Al moment de fer l'últim esforç, la falta de rotacions van condicionar els últims minuts i els blaus van perdre l'avantatge al marcador. A més, els locals tenien en pista un equip més experiemnentat a l'hora de prendre decisions i els jugadors més veterans es van posar l'equip a l'esquena. Sergi Toledo i Joan Llongueras del sènior B van ajudar un equip molt mermat d'efectius, en un partit on van destacar Oriol Tomeu i Marc López.
    La Minguella intentarà acabr el 2015 amb una victòria a casa contra el Castellar, a més rival directe a la part baixa de la taula amb el mateix balanç de victòries i derrotes.