Prop de 500 persones responen a la mobilització en defensa de la zona escolar de Montigalà

  0
  47
  IMG_7501.JPG

  17/11/2014 – La plataforma que defensa la construcció de l'Escola Montigalà i l'Institut Ventura Gassol va organitzar dissabte la seva primera mobilització amb un considerable èxit de convocatòria.

  Prop de 500 persones van respondre dissabte a la primera convocatòria per la Plataforma ZEM (Zona Educativa de Montigalà) per reclamar la construcció urgent l’Escola Montigalà i l’Institut Ventura Gassol. Comunitat educativa i veïns del barri es van citar en una protesta festiva que va comptar també amb la participació de representants de les 14 entitats veïnals i d'ensenyament que formen la plataforma així com de diputats i regidors de tots els grups polítics de la ciutat.

   

  L'acte es va iniciar al migdia amb tallers de manualitats i activitats reivindicatives que van permetre als alumnes expressar els seus desitjos de tenir el més aviat possible els edificis que han de substituir, respectivament, els barracons i les instal·lacions en mal estat que ocupen en l'actualitat. Un grup d'alumnes van llegir el manifest de la Plataforma ZEM, que reclama a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el compliment del mandat que li ha donat el Parlament de Catalunya per enllestir el projecte executiu dels dos centres i pactar el calendari de construcció. La Plataforma considera una prioritat comptar amb aquest calendari de construccio per portar endavant l'arranjament provisional de l'espai amb un pàrquing que costa prop de 600.000 euros aprovat pel govern local.

   

  Durant les dues hores de la Mani-Festa es van recollir 450 signatures en defensa de la reivindicació del col·lectiu, entre les que s'inclouen les de regidors de tots els partits polítics. La mobilització va finalitzar amb una cadena humna que va encerclar una part del solar que ha d'acollir els dos centres educatius pendents de construir malgrat haver estat aprovats en dos acords del Consell de Govern el 2010.