PSC i CiU modifiquen les Ordenances Fiscals de 2013 presentades pel govern local

  0
  29

  18/12/2012 – La congelació de la taxa dels encants o que les rendes inferiors a 660 euros no hagin de pagar els serveis d'atenció domiciliària i teleassistència són algunes de les esmenes acceptades pel PP.

  Les Ordenances Fiscals i Preus Públics per 2013 seran debatuts durant el Ple ordinari de demà després que PSC i CiU hagin modificat i acordat una sèrie de punts amb el govern municipal, integrat pel PP. Inicialment, la planificació de l’executiu local preveia un increment general del 3% o el 6,2% en la majoria d’impostos i taxes municipals; finalment, algunes d’elles no patiran aquest increment.

   

  En l’àmbit econòmic, la taxa que paguen els paradistes dels mercats i els encants de Badalona per exercir la seva activitat comercial, per exemple, quedarà congelada enguany. També hi haurà una reducció de la taxa per a la instal·lació d’activitats subjectes a autorització o llicència ambiental, majoritàriament aquelles de caràcter industrial. La rebaixa serà d’entre el 50 i el 10%, per la qual cosa l’impost a abonar anirà dels 1.597 euros, per a superfícies menors de 1.200 metres quadrats, als 20.837 d’aquelles amb més de 5.000.

   

  Quant a modificacions de caire social, destaca la proposta relativa a que les rendes inferiors a uns 660 euros no paguin la nova quota mínima, de 6.13 euros, en concepte de serveis d’atenció domiciliària i de teleassistència que ha implantat l’executiu municipal. Així mateix, s’iniciarà el procediment per a que col·lectius especialment dèbils, com ara famílies senceres a l’atur, estiguin exemptes de liquidar diferents tributs; les famílies desnonades, per la seva part, no hauran de fer front a la Plusvàlua.