PSC i ICV-EUiA tombaran els pressupostos al Ple i el PP els aprovarà en Junta de Govern

  0
  Ple ordinari de gener.JPG

  13/02/2014 – PSC (9 regidors) i ICV-EUiA (3) votaran en contra, CiU (4) s'abstindrà; la proposta no serà aprovada i el PP es veurà obligat a aprovar els pressupostos en Junta de Govern

  Al llarg de la setmana, a més de presentar el pacte amb CiU, el govern local ha manifestat que ha “fet tots els deures” i assegura veure’s “legitimat” per demanar a la resta de l’oposició que, en un exercici de “responsabilitat”, donin suport al pressupost, a debat al ple extraordinari de divendres.

   

  El PSC assegura no poder aprovar un “pressupost amb piscina” que pretén destinar 12 milions a la piscina olímpica anunciada aquesta mateixa setmana –en una inversió global quatrianual-, “multiplica la partida de propaganda i retalla tres milions en Educació”. El cap socialista, Jordi Serra, manifesta una “disconformitat de fons” amb uns comptes que titlla de “tramposos”. “Diuen que pugen dos milions en Serveis Socials i en realitat és un diner destinat a cobrir els pagaments de la Generalitat”, conclou.

   

  ICV-EUiA, per la seva part, lamenta no haver rebut cap explicació per part del govern, la voluntat de diàleg del qual, etziben, ha estat “inexistent”. El líder ecosocialista, Carles Sagués, també ha ressaltat que l’apartat d’inversions, bona part del qual anirà destinat a la via pública, s’hauria d’haver consensuat amb les entitats de barri i els veïns per tal de donar resposta a les necessitats. La darrera de les crítiques de la coalició apunta a la reforma local de l’Estat, que permetrà al PP aprovar els pressupostos en solitari, fet que veuen “gens democràtic”.

   

  I és que, tot i la negativa de PSC i ICV-EUiA, que suposa 12 vots contraris per 10 favorables del govern al Ple, i que la proposta no passi el filtre de l’òrgan representatiu, la nova reforma estatal permet que el PP aprovi els pressupostos en solitari. Degut a que durant el 2013 l’Ajuntament va funcionar amb comptes prorrogats, la llei dicta que el govern pot aprovar el nou pressupostos en Junta de Govern.