Quatre joves nacionals ofereixen el seu talent amb la guitarra a Canyadó

  0
  DSCF6481.JPG

  26/10/2015 – Els joves Celia Priero, Ausiàs Parejo, Adrián Nuez i Carmen Zarco van ser els responsables d'omplir la sala del Centre de Cultural Tradicional Can Canyadó amb el seu talent i les seves guitarres.

  Els joves Celia Priero, Ausiàs Parejo, Adrián Nuez i Carmen Zarco van ser els responsables d'omplir la sala del Centre de Cultural Tradicional Can Canyadó amb el seu talent i les seves guitarres.

   

  El passat divendres, 23 d'octubre, l'Associació de la Guitarra de Badalona va oferir un concert de joves talents musicats premiats en la quarta edició del Concurs Infantil d'Interpretació José Luis Lopategui, celebrat el passat mes de març.

   

  Celia Prieto va ser l'encarregada de donar el tret d'inici a aquest concert amb quatre peces musicals, entre les quals, un preludi i un tango. Prieto neix l'any 2004, ha rebut classes magistrals dels concertistes Guillem Pérez-Quer i Sergi Vicente, i actualment estudia en el Conservatori del Liceu de Barcelona. Aquest any va rebre el segon premi del concurs infantil de Lopategui a la categoria B.

   

  Ausiàs Parejo, nascut l'any 2006, es va traslladar des de Castelló de Rugat (València) per oferir amb la seva guitarra 'El somni d'una nina' i 'Caledonian Summer', entre altres. Parejo es va introduir al món de la guitarra amb només quatre anys de la mà del seu pare Rubén Parejo -concertista i professor-, amb qui encara continua estudiant. Ha actuat en diverses sales i auditoris de la Comunitat Valenciana i Catalunya i actualment compagina els estudis de guitarra clàssica amb els de moderna al Taller de Música Jove de Benimaclet-València. Fins ara ha assolit quatre honors, com dos primers premis al Concurs Sol Guitars de València.

   

  El va continuar Adrián Nuez amb 11 peces, entre elles 'Flor d'atmetller' i 'L'absent i rítmic canari'. Nuez néix l'any 2002 a Santa Lucía de Tirajana (Gran Canària) i va començar els seus estudis de música i guitarra a l'Escola Municipal de Música. Actualment realitza el primer curs de grau professional de guitarra del Conservatori Professional de Música de Les Palmes de Gran Canària i fins ara ha rebut tres premis, entre els quals el primer premi del concurs infantil de Lopategui a la categoria A.

   

  Finalment, Carmen Zarco va posar punt final a aquest concert de joves talents a Can Canyadó amb quatre peces, entre les quals destacar 'Astúries', que va anar acompanyada de les castanyoles d'Eva Navas. Zarco va iniciar amb quatre anys la seva preparació musical a l'Escola Municipal de Música de Martorell i ara realitza el primer curs de grau professional a l'IEA Oriol Martorell. Fins l'actualitat ha rebut sis premis, entre ells el primer premi al XVI Certamen Internacional Julián Arcas, celebrat a Almeria.

   

  Concert de Tardor

  D'altra banda, el proper concert que organitza l'Associació de la Guitarra de Badalona tindrà lloc el diumenge 15 de novembre, a les 19 hores, al Teatre Principal. Es tracta del Gran Concert de Tardor de Guitarra Clàssica que oferirà Àlex Garrobé, un jove mestre barceloní que es desenvolupa regularment en més d'una trentena de països d'arreu del món. El preu de l'entrada varia entre els 10 i 14 euros i es poden adquirir de manera anticipada a través del web de Ticketea; excepte els socis de l'Associació de la Guitarra de Badalona que podran gaudir del concert de manera gratuïta.