Rakovic: “Vull donar-li a la plantilla energia i poder extra”

  0
  74
  _DGL1622.JPG

  25/01/2016 – El flamant fitxatge del FIATC Joventut espera poder adaptar-se ràpid al ritme dels seus nous companys; Suton, clau en la seva arribada.

   

  Milovan Rakovic ja pensa i parla en clau verd-i-negra. A les instal·lacions de la Clínica Diagonal, el jugador serbi lluiria per primera vegada el seu nou escut, atenent els mitjans de comunicació just abans de superar els pertinents controls mèdics.

   

  “Tornar a l’ACB és un repte. He fet un descans d’uns dos mesos i ara he decidit tornar a jugar. Crec que aquest club encaixa molt bé amb mi i amb la situació que ara tinc. No tinc cap dubte que anirà bé i estic encantat de ser aquí”, afirmava en primer lloc Rakovic, agraint també l’assistència dels diferents mitjans gràfics i de premsa escrita.

   

  L’interior balcànic, nascut a Užice, creu que la seva etapa a les files del Bilbao Basket (2012-2013) l’ajudarà a rendir més aviat del previst. “Aquesta lliga és diferent de la resta de competicions europees. Durant l’any que vaig jugar al País Basc ja vaig adquirir l’experiència que es necessita i crec que m’anirà bé”, valorava el pivot.

   

  Segons manifestava el mateix Rakovic, “abans d’assolir cap rol”, el serbi vol “adaptar-se al grup”. “El meu principal objectiu és donar-li a la plantilla energia i poder extra. M’agradaria arribar al play-off. Aquesta és una de les grans raons que m’han dut al FIATC Joventut. L’equip pot donar una mica més i jo vull ajudar”, deixava clar durant l’acte de presentació celebrat a la Clínica Diagonal.

   

  Milovan Rakovic aterra a Badalona sense estar en el seu “màxim nivell físic”, tot i que “en una o dues setmanes” espera poder treballar “al mateix ritme que els companys”. “Durant aquest temps he entrenat en solitari, però potser m’ha faltat tenir oponents al davant”, relatava el center verd-i-negre davant els mitjans.

   

  A causa d’uns problemes personals, Rakovic va decidir no moure’s de la seva ciutat durant uns mesos, deixant aparcat el bàsquet. Des de feia temps, el jugador serbi “esperava una oportunitat com la que li donat el FIATC Joventut”.

   

  Trucada a l’oncle Goran

   

  En la seva etapa al Spartak de Sant Petersburg, Rakovic va jugar durant mig any amb un jugador de la Penya: Goran Suton. Quan el club verd-i-negre es va posar en contacte amb el seu agent, el serbi agafaria el telèfon per posar-se en contacte amb el seu ex company.

   

  “Sóc molt amic d’en Goran. Vam jugar junts a Rússia durant uns mesos i ens vam fer íntims. Mai hem perdut el contacte i, després de rebre l’oferta, el vaig trucar quasi a l’instant”, explicava el pivot.

   

  “Suton em va comentar que a l’equip li faltava una mica de poder per dins. Estic encantat de tornar a estar amb ell, i més després de saber com funcionen les coses aquí. Va ser més fàcil prendre la decisió de venir sabent que Suton jugava a Badalona”, afegia a continuació.

   

  Pick and roll i saber estar

   

  Coincidint amb la presentació oficial de Milovan Rakovic, el director esportiu del FIATC Joventut, Jordi Martí, es desplaçaria fins a la Clínica Diagonal per valorar l’arribada del pivot serbi.

   

  “Ens donarà experiència i il·lusió. Espero que la seva arribada ens activi i que l’equip torni a creure. És un jugador que en circumstàncies normals seria molt difícil que jugués a la Penya”, destacava Jordi Martí.

   

  En un inici, el FIATC Joventut no s’havia plantejat sortir al mercat, ja que comptava “amb les aportacions de Nogués i Nikolic” per cobrir els forats que les lesions poguessin deixar. “Nogués està complint, però Nikolic s’ha quedat a mig camí i hem hagut de moure’ns”, lamentava el director esportiu verd-i-negre.

   

  Sobre Rakovic, Jordi Martí destaca com “el seu físic i la forma que té d’entendre el joc” han estat claus per oferir-li venir a Badalona. “És molt important com juga el pick and roll, tant perquè ell mateix pugui anotar com per les situacions de tir exterior que ens pot generar. Rakovic sap estar dins de la pista en moments complicats”, apuntava Martí en última instància.