Recital contra l’Espanyol (4-1)

0
    28

6/12/2013 – El juvenil A del CF Badalona es va retrobar amb el triomf contra l'Espanyol en un partit espectacular, en què els dos equips, separats per només un punt, es jugaven la segona plaça de la lliga de divisió d'honor. Els de Javi Cuesta venien de dos empats i una derrota en les tres últimes jornades, però no van fallar contra un dels poderosos de la competició i, a més, van oferir un dels millors partits del curs. Especialment brillant va ser la segona meitat dels joves escapulats, en què es van refer del cop rebut en el primer temps (el 0-1 havia arribat en el temps de descompte) per escombrar totalment el seu rival (4-1). La victòria permet al Badalona enfilar-se de nou en la segona plaça de la classificació, amb 29 punts, mentre que l'Espanyol torna al  tercer lloc (27). El líder continua sent el FC Barcelona (35 punts).

El 0-1 que reflectia el marcador al descans no era just pels mèrits d'uns i altres. Al Badalona li va costar entrar en joc i va ser l'Espanyol qui va dominar, però poc a poc els escapulats van anar despertant i ja en el minut 32 van estar a punt d'obrir el marcador amb una gran jugada col·lectiva. Tot es va tombar, però, per una acció en el descompte, quan l'espanyolista Iago va rematar de cap una falta lateral que va glaçar el camp del Centenari, amb força públic per veure un dels millors duels de la categoria.

Javi Cuesta va reunir els seus jugadors al centre del terreny de joc abans de l'inici de la segona meitat per esperonar-los. I l'entrada d'Eros al mig del camp també va ser clau per engegar la maquinària escapulada, que en la segona meitat va ser una autèntica piconadora. En dos minuts, del 53 al 55, el Badalona ja va capgirar el resultat, primer amb una bona acció per l'esquerra de Pau, que va aprofitar la passivitat defensiva de l'Espanyol per empatar, i després amb un penal transformat per Patrick, arran d'unes mans dins l'àrea blanc-i-blava. Aleshores va arribar el moment del davanter Draman, curiosament jugador cedit per Espanyol al Badalona, que va arrodonir el triomf amb dues dianes més. Primer al minut 66, aprofitant una gran passada en profundidat per batre per alt el porter Moha, i en el 90 culminant un contracop quan l'Espanyol ja estava absolutament bolcat a l'atac.

Al final del partit el tècnic Javi Cuesta estava exultant pel triomf i, sobretot, pel nivell de joc exhibit pels seus jugadors: "Ens hem trobat amb un gol que, des del meu punt de vista, era del tot injust, perquè excepte els primers 20 minuts, en què hem estat una mica dubitatius, havíem tingut opcions d'avançar-nos. En la segona part, però, no hi ha hagut color i només hi ha hagut un equip sobre el camp". L'entrenador escapulat reconeix que l'equip necessitava un triomf com aquest després dels útims resultats: "Som un bon equip i jo mai no he tingut dubtes que competirem fins al final, però després de dos empats i una derrota i trobant-nos amb un gol en contra podríem haver dubtat. No ha estat així i hem demostrat que estarem allà fins al final". A l'hora de marcar objectius ambiciosos, Cuesta creu que cal ser exigents però sense oblidar que l'equip, d'entrada, no estava fet per estar tant amunt:  "Seguim allà dalt i hem de ser exigents. És una gran il·lusió per tots i pel club, i somiar és de franc. A veure fins on podem arribar, però si al final no ho aconseguim que no sigui pas una decepció, perquè l'equip no estava fet per això".