Remuntada i Final!

0
    25

23/5/2016.- Van recuperar 12 punts per guanyar de 16 i aquest diumenge lluitaran pel campionat. El Badalonès haurà de tirar d’èpica i remuntar 18 punts per arribar a la Final de Primera.

A primera, el Badalonès va començar amb mal peu la fase final de la competició. Va perdre de 18 punts en un partit on es van acusar les baixes de jugadors clau com Valle, Cuesta, Màlaga i Cid.

Diumenge 19:30h tocarà tirar d’èpica per remuntar l’eliminatòria en el partit de tornada, amb canvi d’escenari: el partit es jugarà al pavelló de Països Catalans.

El partit va començar amb poc ritme i els dos equips a l’expectativa, 15-15. Però al segon ja van començar els problemes del Badalonès, amb dificultats per anotar i amb el Santa Coloma passant dels 10 punts de diferència. Al descans, 40-29.

Els dimonis van sortir millor a la represa i van recuperar l’anotació per acostar-se a 5 punts, 49-44. Però el Santa Coloma, més còmode i més inspirat va tornar a marxa al marcador fins els 15 de diferència.

El desavantatge per encarar el parcial definitiu era de 10 punts i van apostar per defenses alternatives per ajustar el marcador. Però l’encert en triples del Santa Coloma, 3 de forma consecutiva, van fer que l’avantatge pels locals es disparés.

Armand Solé (17 punts) i Marc Fernández (15 punts) van intentar controlar el marcador però la màxima va arribar als 19 punts. Al final 92-74. La remuntada és difícil però intentaran tornar la moneda als colomencs i arribar a la final.

A Segona, l’Ademar jugarà la final de la categoria després de guanyar de 16 punts i remuntar els 12 de desavantatge del partit d’anada. Serà diumenge a les 12 del migdia al Pavelló del Guinardó contra el Martinenc.

L’Ademar sabia que la remuntada era possible i que no podia deixar tota la feina pel final. El primer quart va ser igualat, però al segon l’Ademar ja va demostrar que volia ser un dels finalistes.

Durant 5 minuts molt bons, la pressió a tot el camp va provocar moltes pèrdues de pilota  del Santa Eugènia i ho van aprofitar per fer cistelles fàcils.

Un parcial de 16-4 posava el 33-21 i el primer pas ja estava fet: la eliminatòria estava igualada.  Després d’un intercanvi de cistelles es va arribar al descans 43-30.

Amb el partit controlat i part de la feina feta, els badalonins van seguir dominant el partit i l’avantatge va arribar als 20 punts. Un parcial de 0-5 deixava el 55-40 al tercer quart, el que significava només 3 punt de marge per no quedar eliminats.

Conscient del que hi havia en joc l’Ademar no va perdre la concentració i va ampliar la diferència fins els 19 punts. A partir d’aquí els nervis dels dos equips van acabar en moltes errades, però fet el més difícil, els Maristes van poder controlar el marcador per acabar guanyant de 16, 67-51, i celebrant la classificació per a la final de Segona.

Si l’Ademar va ser la cara de la jornada, el Llefià va ser la creu. Necessitava guanyar per forçar el tercer partit de la sèrie en la eliminatòria per la permanència a Segona, però no va poder ser.

La sortida del Llefià, molt concentrat, va fer que agafés un petit avantatge, però l’Horta va capgirar el marcador gràcies a l’encert en triples.

Un bon final de primera part va donar una renda de 4 punts al Llefià a la mitja part, però a la represa, els locals van marxar de 10 punts aprofitant una mala sortida dels badalonins i van controlar el partit fins el final.

El Llefià ja no va poder remuntar i diu adéu a la categoria després d’un gran tram final de temporada que li ha donat opcions a jugar aquesta eliminatòria.