Remuntada increïble de l’Oviedo al Joan Busquets (77-81)

0
    20

06/10/2014 – El CB Prat Joventut perd en el debut a la LEB Or contra els asturians, tot i gaudir d’una renda màxima de 20 punts al tercer quart.

La manca d’experiència va ser un factor determinant per entendre com el Prat va deixar escapar la primera victòria de la temporada a la lliga. El conjunt d’Agustí Julbe, liderat per un imperial Piru Ros (30 de valoració), va ser capaç de dominar el marcador fins ben entrat el tercer quart. Llavors, les defenses zonals de l’Oviedo van deixar sense esma als potablaves.

Durant l’inici del duel van ser els asturians qui van dur la iniciativa. L’equip de Guillermo Arenas, però, es va carregar massa ràpid de personals, intentant imposar una defensa avançada per tal de minimitzar l’amenaça exterior del Prat.

Els locals anaven sumant des de tir lliure, però les transicions ràpides de l’Oviedo mantenien als asturians per davant. Un 2+1 d’Álvaro Muñoz i un parell de contraatacs impossibles d’aturar a causa del mal balanç del Prat obligaven a demanar temps mort a Agustí Julbe (12-19).

El conjunt potablava mirava d’ajustar la defensa després de cada errada en el tir i en atac Piru Ros assolia la responsabilitat per liderar un parcial de 6 a 0 que endollava novament al Prat (18-19). Els locals tancaven el primer quart a remolc (22-25), però amb els nervis inicials del debut superats.

Al segon període l’afició del Joan Busquets viuria una autèntica exhibició de bàsquet del seu equip. El CB Prat completava un parcial d’escàndol (28-10), amb Piru Ros anotant quasi tots els seus tirs i connectant bé amb interiors com Serrano i Nikolic per produir a la pintura. Semblava que el Prat estava encarrilant el duel (50-35), i fins i tot s’arribaria a posar 20 punts per sobre durant el tercer quart (58-38).

Veient que el triomf s’escapava, Guillermo Arenas plantejava una defensa zonal que faria molt mal als potablaves. Un alley-oop completat per Juan José García després d’una assistència de Ferran Bassas encetava un parcial de 0 a 8 amb el qual l’Oviedo entrava dins del partit (58-46).

A més, el Prat es va començar a carregar de faltes personals, fet que va permetre als asturians retallar encara més la renda, i arribar a l’últim quart només sis punts per sota (61-55). Mentre l’Oviedo anava a l’alça, els locals seguien xocant contra zona i Ferran Bassas i Joan Creus començaven a imposar el seu ritme de joc.

De guanyar per 20 punts, el Prat encaixava un dolorós parcial de 7 a 32, i l’Oviedo es posava per davant a cinc minuts per la conclusió de duel (65-70). Víctor Pérez (22 punts) i Álvaro Muñoz (18) van guiar al seu equip fins al triomf, deixant sense premi a un Prat que no va saber superar les alternatives defensives plantejades per Guillermo Arenas. Piru Ros, amb 27 punts, 6 rebots, 4 assistències i 30 de valoració va ser el jugador potablava més destacat. Sens dubte, la manca d’experiència li va passar factura al vinculat de la Penya quan tenia el partit totalment sota control.

Fitxa tècnica

CB Prat (77): Ros (27), Guallar (2), Sans (14), Nogues (8), Serrano (4), Martí (10), Gomila (-), Costa (-), Vilanova (-), López (-), Iriarte (3) i Nikolic (9).

Oviedo CB (81): Muñoz (18), Bassas (11), Pérez (22), Schreiber (5), García (13), Creus (7), Prieto (-), Levesque (-), Lasa (-) i Tresnak (5).

Parcials: 22-25 / 28-10 / 11-20 / 16-26

Assistències: Ros (4) / Bassas (5)

Rebots: Ros (6) / Garcia (7)

Incidències: partit corresponent a la primera jornada de la LEB Or disputat al pavelló Joan Busquets.