Vista oral per l’aficionat de la Penya detingut a Saragossa

  0

  06/10/2014 – El seguidor del FIATC Joventut va mostrar una estelada al Príncipe Felipe i va acabar a comissaria, acusat d’un delicte de resistència a l’autoritat.

   

  La gran jornada basquetbolística viscuda ahir al vespre pel FIATC Joventut a Saragossa, amb un triomf èpic (74-79), va comptar amb una autèntica taca negra. Un aficionat del grup d’animació verd-i-negre La Cantonada, Àlex Molina, va ser detingut durant el transcurs del partit.

   

  L’aficionat del FIATC Joventut s’havia desplaçat a terres aragoneses amb altres seguidors per tal d’animar a l’equip. Segons han explicat diversos membres de La Cantonada, durant el transcurs del xoc, l’Àlex i altres aficionats animaven l’equip amb una estelada i amb crits d’independència, fet que va portar a la policia a actuar.

   

  Segons revelen els mateixos aficionats verd-i-negres, les autoritats es van dirigir al sector del pavelló on estaven situats els seguidors de la Penya, per tal d’advertir-los que allò que feien era il·legal i que suposava una falta de respecte per la resta del públic.

   

  Després de retirar la bandera estelada durant uns instants, els joves aficionats van tornar a cridar per la independència de Catalunya, i llavors va ser quan la Policia Nacional es va tornar a dirigir cap a la seva posició. Les autoritats van reclamar la identificació de l’Àlex Molina, el van agafar i el van fer caure a terra, segons expliquen els mateixos membres de La Cantonada.

   

  La Policia Nacional va notificar ahir al vespre a SER Catalunya que l’aficionat del FIATC Joventut està detingut per un delicte de desobediència i resistència a l’autoritat. Segons els cossos policials, el jove es va resistir durant la identificació després de mostrar una estelada i estava alterant l’ordre públic en el moment de la detenció.

   

  Després de conèixer els fets, el FIATC Joventut ha posat un advocat a disposició de l’Àlex Molina, el qual ha passat la nit a comissaria i avui (14:30h) té una vista oral.

   

  Ahir al vespre, l’entitat presidida per Jordi Villacampa va emetre un comunicat demanant que s’aclareixin els fets. En el vídeo adjuntat es pot veure el moment de la detenció.

   

  “Durant el partit d’aquesta tarda a Saragossa, un aficionat del Joventut ha estat detingut per agents de la Policia Nacional, que l’han traslladat a la comissaria. Davant les diverses informacions que relacionen l’origen de la detenció amb el fet que l’aficionat en qüestió duia una estelada, els membres del consell d’administració del Club Joventut Badalona demanem que s’aclareixin els fets amb la màxima celeritat. Al mateix temps, expressem el nostre absolut rebuig a qualsevol forma de violència i defensem el dret a la llibertat d’expressió”, ha dit el club.