Residències de Badalona oferiran menjar a gent gran amb problemes econòmics i socials

  0
  31
  Compartint taula-signatura conveni.JPG

  10/06/2013 – Badalona se suma així al programa 'Compartint taula'; quatre residències de la ciutat oferiran un total de 7.680 àpats durant un any a persones més grans de 65.

  Quatre residències de gent gran de Badalona oferiran àpats gratuïts a persones de més de 65 anys amb dificultats econòmiques o socials. Aquest és el principal acord del conveni del projecte solidari “Compartint taula”, signat entre l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol i els representants de les residències adherides al conveni: la Residència Berllor, la Residència Martal, la Residència i Centre de Dia Parc Serentill i la Fundació Roca i Pi.

   

  El projecte solidari “Compartint taula” té com a objectiu oferir un servei de menjador temporal en les residències o centres de dia associades a l’Associació Catalana de Recursos Assistencials, proporcionant àpats gratuïts a persones de més de 65 anys de Badalona que hagin estat derivades des dels serveis socials bàsics per estar en dificultats econòmiques o socials. La iniciativa també pretén apropar les residències de gent gran participants a les persones del barri on estan ubicades i esdevenir d’aquesta manera un recurs de referència a la zona.

   

  Les quatre residències privades oferiran en total, cada dia de dilluns a divendres, els dinars i sopars a 16 persones més de grans de 65 anys, que estiguin soles, amb una situació econòmica precària, i que siguin autònomes per poder desplaçar-se diàriament des del seu domicili fins a la residència. En total, la xifra d’àpats que s’oferiran durant un any serà de 7.680.

   

  El projecte s’emmarca dins un conveni marc de col·laboració entre l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, i la Federació de Municipis de Catalunya.

   

  Els representants de les 4 residències privades badalonines que impulsen aquesta iniciativa han destacat que a més de rebre aquests àpats, els usuaris estaran acompanyats per altres persones de la seva edat i podran comptar amb serveis complementaris dels professionals que treballen en aquests centres, com psicòlegs, treballadors socials i especialistes en nutrició.

   

  Badalona comptava amb experiències prèvies en aquest àmbit. Es tracta dels anomenats àpats socials, que des de fa uns anys s’estan oferint, a preus baixos, en les residències de l’Institut Municipal de Serveis Personals (Can Bosch, Domènec i Muntaner i Residència de Disminuïts Físics).