Una artista badalonina crea una exposició per ‘menjar-se-la’

  0
  13
  Como came-l'arte - web.jpg

  10/06/2013 – L'Escorxador acull la mostra '¿Cómo came-l’arte?', de Lucía Retamosa, que uneix escultura i cuina per apropar l'art a l'espectador i sorprendre els visitants.

  Des de la passada setmana, la Nau 3 del Centre Cultural l’Escorxador de La Salut acull l’exposició ¿Cómo came-l’arte? de l’artista badalonina Lucía Retamosa.

   

  La mostra és el principi de la unió entre l’escultura i la cuina on l’artista vol apropar l’art a l’espectador amb l’objectiu de jugar amb un ham, en aquest cas el menjar, disposat en un espai expositiu i observar la reacció del públic.

   

  Lucia Retamosa, de 24 anys, està graduada en Arts Aplicades a l’Escultura a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo i ha realitzat tallers de creació d’escultura al TallerBDN. La seva obra ha format part de diferents exposicions col·lectives i individuals com ara “Si las almohadas pudieran hablar” (centre cívic Dalt la Vila, 2009), “40!” (El Refugi, 2009), “El Viaje” (El Refugi, 2008) o “Accents des de l’escola” (Artesania i Catalunya, 2008). Retamosa també ha participat a diferents simpòsiums i concursos d’escultura a nivell internacional.

   

  Amb ¿Cómo came-l’arte? l’artista vol que les peces exposades atraguin l’espectador, i que aquest no es resisteixi ni es contingui en agafar-les i menjar-les. També vol ser una sàtira d’aquell espectador que assisteix a les exposicions d’art només el dia de la inauguració pel refrigeri que s’ofereix. El catering i les relacions socials com a element principal d’una inauguració, seran els elements principals de l’exposició.

   

  La finalitat de l’artista és que un esdeveniment com una inauguració, serveixi, a més de per relacionar-se, conèixer, observar i compartir, també per experimentar i interactuar amb la intenció de menjar-se les peces d’art exposades, i que, la resta de dies l’exposició es transformi en l’empremta de tots els que hi hagin passat.

   

  La mostra es podrà visitar fins divendres dia 28 de juny. L’entrada és gratuïta.