Salva Camps completa l’eix badaloní a la banqueta de la U20

  0
  16032_0.jpg

  27/06/2015 – L’ex jugador del Gran Canària, el Menorca i el Lobos Cantàbria, entre d’altres, és un dels tècnics ajudants del seleccionador Paco Redondo.

   

  Amb 36 anys acabats de fer, Salva Camps afronta una oportunitat molt interessant en la seva curta carrera com a entrenador. Després de tancar una experiència més que enriquidora a Irlanda, el tècnic badaloní va veure com se li plantava al davant una oportunitat quasi única: integrar-se dins del staff de la selecció espanyola U20.

   

  “Formo part del cos tècnic i col·laboro en les decisions que s’han d’adoptar i fent feina de scouting i de vídeo. En Paco ens deixa col·laborar en totes les facetes i tots intentem aportar coses”, destacava Salva Camps a aquest diari.

   

  L’ex base format a l’Ademar i al Sant Josep va passar durant diversos equips LEB durant la seva carrera professional, clubs que va alternar amb experiències a l’ACB.

   

  “Amb en Paco Redondo ja ens coneixíem de la nostra etapa a l’Ademar. Jo hi jugava i recordo que ell ja començava a entrenar”, recordava Camps. El tècnic, encantat amb el grup de treball que li ha tocat, ha tingut molt bones sensacions durant els primers dies de la concentració de la U20 a Platja d’Aro.

   

  “És la meva primera experiència amb un grup d’aquesta qualitat. És un bloc molt interessant”, ressaltava l’entrenador de Badalona. Abans d’integrar-se dins del cercle de tècnics de la FEB, Salva Camps va estar durant quatre anys entrenant i jugant a les files del Moycullen Basketball Club de la ciutat irlandesa de Galway.

   

  “Durant el primer any vaig compaginar la feina d’entrenador amb la de jugador. Després ja vaig passar a entrenar el primer equip i a exercir el rol de director tècnic”, relatava Camps.

   

  L’ex jugador valora com el fet de compartir funcions l’ha ajudat a créixer. “He pogut veure un bàsquet diferent i hagut d’assumir més responsabilitats i un nou rol”, reconeixia.

   

  Salva Camps mai s’havia plantejat quina tipologia d’equip volia entrenar. Tant el bàsquet formatiu com el sènior són útils per complir el seu objectiu. “Només em plantejo gaudir del bàsquet, sigui en la categoria que sigui. Vull aprendre i ensenyar allò que sé. El temps ja em posarà on toqui”, destacava el badaloní.

   

  Durant les darreres setmanes, la U20 de Paco Redondo s’ha concentrat  Platja d’Aro per començar a preparar l’Eurobasket d’Itàlia (7-19 de juliol). Salva Camps creu que aquesta selecció té moltes possibilitats de brillar a Lignano Sabbiadoro, seu de la competició.

   

  “Tenim un grup de jugadors contrastats i d’altres que estan fent el pas de la LEB a l’ACB. Molts d’ells no han gaudit de gaires minuts i tenen moltes ganes de demostrar coses”, afirmava el tècnic badaloní.

   

  Segons Camps, la manca de minuts d’alguns dels jugadors de la U20 es pot manifestar en dues vessants. “La negativa és que el seu nivell competitiu pot ser més baix en un inici, però la positiva és que han vingut a la selecció a demostrar que poden jugar”, declarava l’entrenador ajudant de la selecció espanyola.

   

  Analitzant les principals armes d’aquesta U20, Salva Camps parlava de l’equip com un “bloc compensat”. “Tenim qualitat en totes les posicions, tot i que m’agradaria destacar el nivell defensiu que disposa la plantilla. Els jugadors treballen molt al darrere i compten amb un bagatge de molts anys jugant junts a la selecció. Aixó és bo”, assegurava.

   

  Un altre dels aspectes destacats d’Espanya U20 és que diversos dels jugadors del roster ja han treballat anteriorment amb Paco Redondo durant moltes temporades. “Quan en Paco explica coses per fer un pas endavant tàcticament, els jugadors responen. En una preparació ràpida com la nostra, això és molt positiu”, afegia Salva Camps.

   

  Per últim, l’entrenador de Badalona ha parlat de tots els jugadors de la concentració que han estat formats al FIATC Joventut. Un total de cinc:

   

  Alberto Abalde: “Tots el coneixem. Té molta qualitat i un físic ideal per jugar a bàsquet. La seva tècnica individual el converteix en un dels jugadors més especials d’aquest grup”.

   

  Agustí Sans: “Té una intensitat defensiva molt alta. És intel·ligent i sap llegir les situacions i anticipar-se. Està millorant bastant i estic segur que farà un pas endavant”.

   

  José Nogués: “Personalment és un jugador que m’agrada, sobretot pels intangibles. Fa les coses quan toca i això és important. Té molta projecció”.

   

  Gerard Gomila: “No el coneixia gaire i m’ha sorprès molt. És un competidor nat. Li agrada guanyar totes les coses que fem”.

   

  David Iriarte: “Està en una posició complicada dins del camp, perquè és un 4-5 que s’ha d’acabar de definir. Està agafant el seu rol i treballa molt per millorar”.